»Ves svet je oder in mi vsi v njem igralci.«

Avtor: Drama SNG Maribor

VSI SMO SVET. Odigrajmo v njem drugačno vlogo. - Zlata Thalia je dobrodelni projekt mariborskega gledališča, s katerim pozivamo vse slovenske ustanove upodabljajočih umetnosti in njihove obiskovalce k sodelovanju.


Gledališče je prostor kreativnega povezovanja med ustvarjalci in gledalci.
Zato si ustvarjalci želimo ta kreativni odnos še poglobiti in razširiti.
Takšno povezovanje želimo oplemenititi in se združiti na nov, svež način ter s tem pomagati drugim.

Namen projekta je finančno podpreti nadarjene dijake in študente umetniških smeri iz socialno šibkih družbenih okolij. V ta namen bomo uvedli DAN ZLATE THALIEakciji »UMETNOST ZA UMETNOST«. (predvidoma bo to mednarodni dan gledališča), ko bo mariborska Drama darovala izkupiček predstave Zlati Thalii, ki ima za ta namen v SNG Maribor svoj račun. Mariborsko gledališče bo sredstva zbiralo tudi na predpremierah, kjer boste imeli možnost z nakupom vstopnice darovati 5 evrov. Stroške vodenja računa bo prevzelo mariborsko gledališče in s tem zagotovilo, da bo ves zbrani denar odšel v dobrodelne namene. Prvo leto našega delovanja bomo posvetili akciji "Umetnost za umetnost".

Da bo naš projekt doživel vseslovensko udeležbo, smo k sodelovanju pritegnili kolege iz vseh slovenskih gledališč, ki so pripravljeni prostovoljno sodelovati pri izvedbi dneva Zlate Thalie. Predstavniki posameznih ustanov bodo zbrana sredstva razporejali samostojno in imeli vpogled na naš skupni račun. S tem bomo omogočili istočasno pomoč na različnih koncih Slovenije.

Prva predpremierska ZLATA THALIA – Brechtova Malomeščanska svatba – bo v petek, 4. decembra 2009, ob 20. uri v Stari dvorani SNG Maribor.

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ves-svet-je-oder-in-mi-vsi-v-njem-igralci