Letošnji Exodos zadovoljil pričakovanja organizatorjev in občinstva

Avtor: STA

S predstavo Forced Entertainment Jutrišnji žuri v režiji Tima Etchellsa se bo nocoj sklenila letošnja 18. izdaja festivala sodobnih odrskih umetnosti Exodos. Direktorica in izvršna producentka Exodosa Nataša Zavolovšek letošnjo izdajo festivala ocenjuje kot odlično. Kot je dejala, sta letošnja selektorja izbrala res dober program.


Jutrišnji žuri / foto Arhiv Forced Entertainment

Tudi umetniki so bili odlični. Po besedah Zavolovškove so zadovoljni s festivalom, saj prve zahvale že prihajajo po elektronski pošti. Avtorica predstave Plesalka Sujata Goel je denimo zapisala, da je bil to zanjo najboljši festival doslej.

Letos so gostili 80 umetnikov, 25 tujih gostov, prikazali so 25 predstav, v sklopu festivala pa se je zvrstilo še pet pogovorov in tri delavnice v sodelovanju z Umetniško gimnazijo za sodobni ples ter Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo.

Po besedah Zavolovškove je bilo zadovoljno tudi občinstvo in celo nedelja, ki je bila najbolj turoben dan, je bila razprodana. So pa na trenutke pogrešali več radovednih gledalcev. V navidez skromnem gledališču brez efektov in bogatih scenografij so se bohotile kreativnost, domišljija in čisti občutek svobode, je dejala Zavolovškova in dodala, da so poleg tega prvič v Sloveniji predstavili azijsko sodobnoplesno sceno.

Izrazila je tudi upanje, da bodo pripravili še enkrat toliko festivalov kot doslej ter ob tem pripomnila, da bosta morala ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana ovrednotiti njihovo delo ter doprinos k razširjanju kulture in nenazadnje k promociji Ljubljane in Slovenije.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/letosnji-exodos-zadovoljil-pricakovanja-organizatorjev-in-obcinstva