Škuc gledališče z monodramo Primer Inge M. gostuje na Kosovu in v Makedoniji

Avtor: Škuc

ŠKUC gledališče z monodramo Primer Inge M. (avtorjev Inge in Heinerja Müllerja ter v priredbi Olge Grad) gostuje na dveh tekmovalnih mednarodnih festivalih.


foto Goran Bertok

21. aprila ob 14. uri se ŠKUC gledališče z monodramo Primer Inge M. udeležuje 5. mednarodnega festivala monodrame MonoAkt v Peči na Kosovu. 25. aprila ob 18. uri pa se predstavlja na 15. mednarodnem festivalu monodrame v Bitoli.
 
MonoAkt se letos odvija v Peći (Pejë) v Republiki Kosovo. Festival traja šest dni. Vse predstave bodo odigrane v gledališču "Istref Begolli" v Peći, v okviru. Na festivalu se predstavljajo ustvarjalci iz Kanade, Anglije, Slovenije, Avstrije, ZDA, Bosne in Hercegovine, Tunizije in Romunije. Selektorski izbor je opravil kustos in scenograf Zeni Ballazhi.
 
15. monodramski festival v Bitoli organizira Center za kulturo pod pokroviteljstvom makedonskega ministrstva za kulturo in občine Bitola. Na festivalu se za nagrado poteguje deset predstav. Selektor festivala je igralec bitolskega Narodnega gledališča Petar Milrčevski.
 
Primer Inge M. je bila premierno uprizorjena 22. Decembra 2011. Olga Grad je bila za monodramo v režiji Nicka Upperja nagrajena že na dveh mednarodnih festivalih.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/skuc-gledalisce-z-monodramo-primer-inge-m-gostuje-na-kosovu-in-v-makedoniji