Vlom v Prešernovo gledališče Kranj

Avtor: PGK

V noči z nedelje na ponedeljek je neznani storilec vlomil v prostore Prešernovega gledališča Kranj in odnesel dobrih tisoč evrov.


Foto: arhiv PGK

Vlom naj bi se zgodil med 2. in 7. uro. Neznani storilec je najprej poskušal vstopiti v gledališke prostore skozi klet, a mu ni uspelo, zato je svoj vlomilski pohod nadaljeval skozi okno v pritličju. Lotil se je blagajne, vlomil vrata na balkon gledališke dvorane in vrata vseh pisarn, ki jih je tudi premetal in pri tem odprl še blagajno v pisarniškem delu. Odnesel je dobrih tisoč evrov gotovine in po prvi oceni policije, ki si je ogledala kraj vloma, povzročil še za okoli 1500 evrov materialne škode.

Vlomilec naj bi poznal prostorsko ureditev gledališča, tokratni vlom pa ni prvi, pred časom so v gledališče že vlomili, in sicer ravno v času vpisovanja abonmajev. Da je bilo vlomljeno, je zjutraj najprej opazila čistilka. Kot je povedala direktorica Prešernovega gledališča Kranj Mirjam Drnovšček, je gledališka stavba zavarovana, nameščene pa so tudi varnostne kamere. »Ko bomo natančno pregledali posnetke varnostnih kamer, bomo morda bližje razkritju storilca ali storilcev. Ko sem prišla zjutraj v službo, je bil to šok. Nemudoma smo poklicali policijo. Omenjeni vlom je očitno še prispeval k dramatičnosti zaključka 43. tedna slovenske drame, ki se bo s podelitvijo nagrad in priznanj končal nocoj. Očitno je bil gledališki festival tako odmeven, da je pritegnil še tatove, ki so nemara mislili, da je festivalski izkupiček kar v gledališču,« je pojasnila Drnovščkova in dodala, da vlom ne bo prav nič vplival na nocojšnji slovesen zaključek tedna slovenske drame. 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vlom-v-presernovo-gledalisce-kranj