La Scala zaradi stavke odpovedala Verdijevega Macbetha

Avtor: STA

V milanski operi La Scala so bili primorani zaradi stavke zaposlenih odpovedati nedeljsko uprizoritev opere Macbeth skladatelja Giuseppeja Verdija pod taktirko Valerija Gergijeva. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je član italijanskega sindikata CGIL Giancarlo Albori dejal, da si želijo "jasnosti na umetniški in ekonomski fronti".



V izjavi za javnost so v La Scali že pozvali imetnike vstopnic za nedeljsko predstavo, naj si zagotovijo drugi termin za ogled predstave ali pa zahtevajo povratek kupnine.

Zaposleni v sloviti milanski operi že mesece stavkajo zaradi varčevalnih ukrepov. Decembra so morali v operni hiši zaradi stavke zbora odpovedati prvo uprizoritev Berliozove opere Romeo in Julija.

Direktor La Scale Stephane Lissner in dirigent Daniel Barenboim sta lani v sklopu varčevalnih ukrepov privolila v desetodstotno znižanje plač.

Lissnerju je sicer od nastopa na položaj direktorja leta 2005, kljub manjši državni podpori, uspelo zvišati prihodke operne hiše in posledično zmanjšati dolgove.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/la-scala-zaradi-stavke-odpovedala-verdijevega-macbetha