Vabilo k sodelovanju

Avtor: LGMB

Spoštovani učenci, učitelji, mentorji in ravnatelji. Lutkovno gledališče Maribor v sezoni 2012–2013 pripravlja predstavo za mlade z naslovom Cyrano, ki bo premierno uprizorjena 9. maja 2013 v Veliki dvorani gledališča. K sodelovanju pri ustvarjanju predstave pa želijo v LGMB povabiti tudi vas.



Avtorska predstava, namenjena mladim, temelji na klasičnem dramskem besedilu Cyrano de Bergerac. Je aktualizirana v vseh pogledih, med drugim scensko umeščena v navidezni prostor televizijskega studia, kjer se pred očmi gledalcev odvija snemanje kontaktne oddaje, v kateri trojica nadarjenih mladih voditeljev med petjem, plesom in pomenkovanjem komunicira z mladimi gledalci. V obliki lutkovnih vložkov (t. i. 'role play') odgovarja na njihova vprašanja, posredovana preko spletnih portalov, elektronske pošte, pametnih telefonov in podobne sodobne tehnologije. Mednje zaide tudi pravo staromodno pismo iz 19. stoletja (tako dolgo pač potuje počasna 'fizična' pošta), v katerem tudi Roxana prosi za nasvet. Televizijska oddaja v predstavi še nima naslova. Trenutno delovno ime se neizvirno glasi Cyrano Show. Zato vljudno prosi za spremembo. Tukaj je izziv za vas:

Vljudno prosimo za pomoč pri iznajdbi imena oddaje, ki se bo projiciralo med potekom predstave, hkrati krasilo oblačila 'voditeljev', stalo na ostalih scenskih elementih ter v gledališkem listu in na spletni strani gledališča. Ime naj bo sodobno, izvirno, duhovito, zaželeno povezano s tematiko predstave, ki jo natančneje predstavljamo v prilogi tega dopisa.

Rok za oddajo predlogov je 10. april 2013.

Želimo vam veliko ustvarjalnega navdiha, mnogo veselja pri iskanju pravega imena ter hvaležno pozdravljamo v pričakovanju pomladi.

Povezava: Več informacij


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vabilo-k-sodelovanju-1