Festival Mesto žensk prejel evropska sredstva

Avtor: STA

Preko letnega razpisa za evropske kulturne festivale v okviru programa EU Kultura je sredstva za festival Mesto žensk med enajstimi izbranci pridobilo tudi Društvo za promocijo žensk v kulturi. Projekt je bil izbran v konkurenci 235 prijavljenih iz 31 držav, za izvedbo festivala pa bo društvo prejelo skoraj 100.000 evrov.



Vloga društva za festival Mesto žensk je prejela vseh 100 možnih razpisnih točk, so sporočili iz SCCA, Zavoda za sodobno umetnost - Ljubljana.

V letu 2013 bo iz evropskega programa Kultura skupno sofinancirana izvedba 29 kulturnih festivalov v višini okoli 2,7 milijona evrov. Od tega je 18 festivalov financiranih v okviru triletnih pogodb. Med slednjimi sta tudi slovenska festivala Mladi levi in Ex Ponto, ki sta leta 2010 pridobila sredstva za izvedbo festivala med letoma 2011 in 2013.

V programu EU, v katerem lahko sodeluje 37 evropskih držav, predstavljajo trije festivali iz Slovenije kar deset odstotkov vseh financiranih projektov.

Rezultate letnega razpisa je izvajalska agencija EACEA iz Bruslja objavila 28. marca.

Sedemletni proračun programa Kultura (2007-2013) v višini 400 milijonov evrov podpira izvajanje mednarodnih projektov in evropskih kulturnih festivalov, prevajanje leposlovnih del ter delovanje organizacij, ki so prepoznavne na mednarodni ravni.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/festival-mesto-zensk-prejel-evropska-sredstva