Festival Borštnikovo srečanje odpira prijave k sodelovanju v letošnji 48. izdaji

Avtor: FBS

FBS razpisuje začetek zbiranja nominacij uprizoritev, vabilo za predloge nominacij za podelitev Borštnikovega prstana in vabilo za prijavo knjižnih izdaj.Vabilo za nominacije predstav
Festival Borštnikovo srečanje razpisuje začetek zbiranja nominacij uprizoritev za 48. izdajo, ki bo od 18. do 27. oktobra 2013. Producenti (institucije in nevladne organizacije s področja uprizoritvenih umetnosti s sedežem v Republiki Sloveniji in SSG Trst) po svoji presoji nominirajo uprizoritve, ki so bile ali bodo premierno uprizorjene v času od 1. junija 2012 do 31. maja 2013.

Producenti lahko nominirajo največ polovico svojih premiernih uprizoritev. Če je število premier liho se število nominacij zaokroži navzgor. Producenti, ki imajo manj kot tri premiere, lahko nominirajo največ eno uprizoritev. Producente naprošamo, da prijavnice v celoti izpolnijo in opravijo selekcijo nominacij, sicer bodo kot nominirane štele predstave po abecednem redu naslovov do predpisanega števila.

Nominacije sprejemajo do vključno 6. maja 2013.

Povezava: Več informacij in prijavnica

***
Prijave knjižnih izdaj
Na Festivalu Borštnikovo srečanje vsako leto predstavijo izbor knjig in drugih publikacij, povezanih z gledališčem in uprizoritveno umetnostjo.
Vabljeni, da do 20. maja 2013 pošljete seznam avtorjev in naslovov ter recenzijske izvode tematskih publikacij, ki so oziroma bodo izšle pri vaši založbi med 1. junijem 2012 in 1. junijem 2013.

Povezava: Prijava publikacij

***
Vabilo za predloge nominacij za podelitev Borštnikovega prstana
Borštnikov prstan je najvišje strokovno priznanje za igralske stvaritve za življenjsko delo. Podeljuje ga Festival Borštnikovo srečanje, in sicer vsako leto, izmenično igralki in igralcu, na sklepni festivalski prireditvi. Letos ga bo dobila igralka.

Borštnikov prstan lahko prejme vsaka profesionalna igralka ali igralec, ki ustvarja v slovenskem jeziku v Republiki Sloveniji ali v zamejskem gledališču SSG Trst.

Pobudo za podelitev Borštnikovega prstana lahko podajo posamezniki in pravne osebe s področja uprizoritvenih umetnosti in s stalnim prebivališčem oziroma sedežem v Republiki Sloveniji ter SSG Trst. Prav tako lahko tudi člani Žirije za podelitev Borštnikovega prstana sami predlagajo druge kandidatke po svoji presoji. Predlagatelji ne morejo predlagati posmrtne nagrade. Dobitnica lahko prejme nagrado samo enkrat.

Predloge nominacij za podelitev Borštnikovega prstana za leto 2013 pošljite do vključno 20. maja 2013.

Povezava: Več informacij


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/festival-borstnikovo-srecanje-odpira-prijave-k-sodelovanju-v-letosnji-48-izdaji