V Galeriji Equrna razstava v spomin na Damijana Cavazzo

Avtor: STA

V Galeriji Equrna bodo drevi ob 19. uri odprli razstavo z naslovom "Buena onda/Hommage a Damijan Cavazza". Spominska razstava, posvečena scenografu, kostumografu in akademskemu slikarju Damijanu Cavazzi, nosi naslov po dokumentarnem filmu Mihe Dovžana, Jureta Kobeta, Primoža Ponikvarja in Cavazze. Izraz v čilskem slengu pomeni dobronamerni val.


Oblikovanje: DAV

Kustos spominske razstave je Andraž Polič, ki je vanjo poleg del Damijana Cavazze vključil tudi umetniške prispevke Ksenije Čerče, Patricije Čičmir, Mitje Ficka, Franceta Grudna, Marijana Gumilarja, Gregorja Lorencija, Sergeja Kapusa, Matjaža Kocbeka, Alojzija Poreberja, Jožeta Slaka, Urše Vidic in Joni Zakonjšek, so sporočili iz galerije Equrna.

Damijan Cavazza je umrl 20. marca 2009, dan po praznovanju 36. rojstnega dne. Nazadnje je kot scenograf z Dramo sodeloval pri predstavi Bostonska naveza, ki jo je režiral njegov oče Boris Cavazza. Predstava je premiero doživela nekaj dni po njegovi smrti. Kot scenograf in kostumograf je sicer sodeloval pri ustvarjanju okoli 30 odrskih uprizoritev. Največ je sodeloval z ljubljansko Dramo, Gledališčem Koper in Slovenskim mladinskim gledališčem.

Marca 2010 so v galeriji Meduza v Kopru odprli razstavo njegovih slikarskih del. Damijan Cavazza je iz slikarstva diplomiral na ljubljanski likovni akademiji pri profesorjih Gustavu Gnamušu in Janezu Berniku. Likovni kritik Dejan Mehmedović je ob razstavi zapisal, da ustvarjanje Damijana Cavazze odlikujejo genialne ideje in spontane rešitve.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-galeriji-equrna-razstava-v-spomin-na-damijana-cavazzo