V CD baletna predstava za otroke Pepelka

Avtor: STA

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma je bila v soboto, 16. marca, premiera baletne predstave za otroke Pepelka v režiji Mateja Rotovnika in Ksenije Kovač. Priljubljena pravljica o Pepelki in izgubljenem čeveljčku, odeta v pravljičnost zgodbe v baletni izvedbi, je primerna za otroke, starejše od treh let, so sporočili iz Cankarjevega doma.


foto Arhiv CD

Baletna predstava se začne, ko dvorni čarovnik s čarovnijami pozdravi vse povabljene na gradu, na katerem princ Ludvik XIV. priredi slovesni dogodek, da si bo izbral nevesto. Med dvornim plesom se princ zagleda v prelepo damo, ki zapleše čudoviti ples, ki ga princ ne prepozna. Ko se ji hoče približati, mu gospodična zaradi pozne ure uide. Zaljubljeni princ poskuša na vsak način najti neznano plesalko, zato se po pomoč zateče k dvornemu čarovniku.

Princ si ni zapomnil plesnih korakov, zato ne zna opisati skrivnostnega plesa. Čarovnik mu pomaga, toda zaradi napačnega Prinčevega opisa so plesi napačni. Zlobna sestra poskuša ves čas z lažjo omrežiti princa in mu zatrjuje, da je ona tista, ki je plesala na plesu. Toda ko princ zahteva, da mora zaplesati na konicah prstov, ji to ne uspe. Čarovnik na koncu s pomočjo velike čarovnije in čarobnih čeveljcev pomaga princu, da najde svojo izbranko.

V predstavi nastopajo Luka Žiher, Damjan Mohorko, Gregor Guštin, Metka Beguš, Eva Gašparič, Karmen Kobe, Matej Rotovnik, Ajda Šegula, Ksenija Kovač, Irina Milivojević in Darja Mlakar Maležič.

Koreografinja predstave je Ksenija Kovač, za scenarij je poskrbel Matej Rotovnik za izbor glasbe pa Irina Milivojevič. Scenografija je delo Ksenije Konvalinka.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-cd-baletna-predstava-za-otroke-pepelka