Nekdanja prva balerina Bolšoja začasno nadomestila Filina

Avtor: STA

Nekdanja prima balerina Galina Stepanenko bo začasno nadomestila umetniškega direktorja moskovskega Bolšoj teatra Sergeja Filina, ki okreva po nedavnem napadu s kislino, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass. Generalni direktor Bolšoja Anatolij Iksanov je agenciji povedal, da je bila balerina imenovana na željo Filina.



Kot je še dejal Iksanov, naj bi program priznanega moskovskega baleta potekal nemoteno, nekdanja balerina pa naj bi se držala Filinovih načrtov.

Stepanenkova (46), ki se je po poročanju britanskega BBC vlogi prve balerine v priznani baletni hiši odrekla lani, je kariero začela leta 1984 v moskovskem klasičnem baletu. Leta 1990 se je po dvoletnem postanku v Operi in baletu Stanislavski in Nemirovič pridružila Bolšoju.

Nekdanji vrhunski baletnik Filin je od leta 2011 umetniški direktor baleta Bolšoj teatra. Minuli teden ga je neznanec s kislino polil po obrazu, pri čemer je Filin dobil opekline tretje stopnje, poškodovane pa ima tudi oči. Po napovedih moskovskih zdravnikov naj bi se mu vsaj na enem očesu kmalu spet povrnil vid.

Filin naj bi bil pred napadom tarča groženj, dobival je številne anonimne telefonske klice, na avtomobilu pa so mu prerezali gume. Njegovi sodelavci so povedali tudi, da v najbolj znanem ruskem gledališču vlada hudo rivalstvo, ki bi lahko botrovalo napadu.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nekdanja-prva-balerina-bolsoja-zacasno-nadomestila-filina