Stota predstava Nežka se moži SNG Drama Ljubljana

Avtor: SNG Drama Ljubljana

Uprizoritev Nežka se moži Vinka Möderndorferja v režiji Jake Andreja Vojevca je doživela premiero 15. aprila 2011 v Mali drami. Po komaj dobrem letu igranja na malem in tudi velikem odru Drame in po skoraj vseh gledaliških odrih v Sloveniji je že doživela stoto ponovitev.


foto: Peter Uhan

Po zaslugi zanimive zgodbe in odličnih igralcev ansambla SNG Drama Ljubljana – Nine Valič v vlogi Neže, Bojana Emeršiča v vlogi Matije ter Jurija Zrnca in Valterja Dragana (izmenično) v vlogi Tončija – so bile vse dosedanje ponovitve hitro razprodane in si je predstavo ogledalo skoraj 20 000 gledalcev. SNG Drama Ljubljana ob tej priložnosti pripravlja predstavo Nežka se moži na velikem odru, ki si jo bo mogoče ogledati v četrtek, 20. decembra, ob 19.30.

Sodobno ljubezensko travestijo, ki je zmagala na natečaju za najboljšo izvirno slovensko komedijo v okviru festivala 19. Dnevi komedije v Celju leta 2010, odlikujejo duhoviti dialogi, iskriv (ljubkovalni in erotični) besedni zaklad in nepričakovani komični obrati. Uprizoritev je letos na istem festivalu prejela še dve nagradi: za žlahtno komedijo po izboru občinstva, njen režiser Jaka Andrej Vojevec pa je postal žlahtni režiser Dnevov komedije 2012.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/stota-predstava-nezka-se-mozi-sng-drama-ljubljana