Na malem odru SNG Nova Gorica premiera Odvratnih rim

Avtor: STA

V sklopu Amaterskega mladinskem odra, ki od leta 1977 deluje pod pokroviteljstvom SNG Nova Gorica, bo v soboto, 15. decembra, ob 18. uri na malem odru novogoriškega gledališča premiera Odvratnih rim Roalda Dahla. Mladi igralci bodo skozi igro prikazali, kaj so ustvarili na jesenskih gledaliških delavnicah, so ob predstavi zapisali v gledališču.


foto Arhiv SNG NG

Mladi igralci pod vodstvom Emila Aberška so lotili odrskega poustvarjanja petih kratkih zgodb, ki so na povsem nov način predelane klasične pravljice Pepelka, Jakec in čudežni fižolček, Sneguljčica in sedem palčkov, Rdeča kapica in O treh prašičkih. Te zabavne zgodbe so napisane v rimah in predstavijo tradicionalne pravljične junake v novi, izvirnejši, pikrejši in morda celo realnejši podobi. Med posamezne zgodbe so vnesli songe, ki le še poudarijo njihovo sporočilo.

Odvratne rime so pod režijsko taktirko Ane Žbona ter mentorjev Nejca Cijana Garlattija in Tanje Srednik ustvarjali Sara Bašin, Kaja Dragoljević, Anuša Kodelja, Ana Kolenc, Hana Markočič, Eva Mavrič, Hana Pirnat, Barbara Skočaj, Damjana Srednik, Lora Stefanova, Ana Stergulc in Ana Školaris. Glasbo so prenesli iz prejšnjih predstav, podpisujejo jo Matej Doljak, Luka Manojlović in Matej Petejan.

V drugem delu večera bodo predstavili še uprizoritev, ki so jo ob Odvratnih rimah snovali na jesenskih gledaliških delavnicah. Predelovali so besedilo dramskega dela Preprosto preveč, ki so ga napisali in uprizorili njihovi vrstniki, mladi gledališčniki iz Tunizije. Besedilo so prilagodili domačemu okolju in vanj vnesli svoje doživljanje. Pri tem so se srečali z drugačnim kulturnim svetom in obenem spoznali, da imajo mladi kljub različnim kulturnim koreninam podobne izkušnje in doživljanje.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-malem-odru-sng-nova-gorica-premiera-odvratnih-rim