Svet zavoda SNG Nova Gorica včeraj o izrednih odpovedih

Avtor: STA

Na včerajšnji seji sveta zavoda SNG Nova Gorica so obravnaval pritožbe dveh zaposlenih glede izredne odpovedi delovnega razmerja v začetku novembra. Nekdanji vodja odnosov z javnostjo Borut Bašin in računovodkinja Nevenka Razdevšek Žbona sta ju prejela zaradi suma kaznivega dejanja.


foto Rosana Rijavec / STA

"Po daljši razpravi je svet zavoda sprejel sklep. O odločitvi boste seznanjeni, ko bo udeležencem postopka ta sklep tudi uročen," je po zaključku seje sporočila Dominika Prijatelj iz SNG Nova Gorica.

Predvidoma bosta nekdanja zaposlena delavca sklep prejela v prihodnjih dneh, Bašin danes z vsebino, tudi neuradno, še ni bil seznanjen.

Postopek za izredno odpoved je po dolžnosti sprožil direktor gledališča Jožko Čuk, ki je po zagovoru nekdanjih zaposlenih povedal, da je do postopkov za izredno odpoved delovnega razmerja prišlo zaradi suma kaznivega dejanja. Zastopnik zavoda mora zato sprožiti postopek, kar je tudi storil. Čuk je še pojasnil, da gre za sum vstopa nepooblaščenih oseb v dokumentacijo.

"Ne želim, ne morem in tudi ne smem opisovati podrobnosti dogodka, ker to ni v interesu postopka," je tedaj dejal direktor in pojasnil, da je delavca nadomestil z notranjimi zaposlenimi, delo zato poteka nemoteno.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/svet-zavoda-sng-nova-gorica-vceraj-o-izrednih-odpovedih