Mladinsko z Izdajalcem na gostovanju v Franciji

Avtor: SMG

Tudi november bomo zaključili z izjemnim gostovanjem na festivalu Jesen v Normandiji – Automne en Normandie.


foto: Žiga Koritnik

Po nadvse burno in toplo sprejetih angažiranih, ostrih predstavah v Subotici (v gledališču Kosztolányi Dezső), kjer smo pred navdušenim občinstvom in ob ovacijah odigrali predstavi Razredni sovražnik (Re-/de-/konstrukcija) (24. 11.) in festivalsko uspešnico Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! (25. 11.), se ekipa slednje že podaja na novo pot, tokrat v francoski Rouen, kjer bo 28. 11. predstavo odigrala na festivalu Jesen v Normandiji – Automne en Normandie.

Gre za ugleden francoski festival gledališča, glasbe in plesa, na tokratni, sedmi izdaji se bo predstavilo 44 skupin iz petnajstih držav, od Kitajske, Mehike, Japonske, Italije, Francije do Slovenije.

Za Slovensko mladinsko gledališče bo to po desetletju vrnitev na festivalsko prizorišče v Franciji, za predstavo Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! pa že sedemnajsto mednarodno gostovanje.

S tem bomo sklenili bogato gostovalno bero leta 2012, v naslednjem letu pa bomo pot po tujih odrih nadaljevali že v začetku februarja, ko se bomo predstavili na prestižnem nemškem festivalu Lessingtage v Thalia Theatru v Hamburgu. Maja 2013 pa se bomo še dvakrat vrnili v Francijo, na dva mednarodna festivala svetovnega gledališča.

Povezava na spletno stran festivala Jesen v Normandiji


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mladinsko-z-izdajalcem-na-gostovanju-v-franciji