Svet zavoda SNG Nova Gorica bo vodil Matjaž Kulot

Avtor: STA

Na ustanovni seji se je včeraj sestal svet zavoda Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Nova Gorica. Vlada je na seji 8. novembra imenovala nove člane ter tako po treh mesecih omogočila normalno delovanje in odločanje v novogoriškem gledališču. Na seji je bil za predsednika izvoljen Matjaž Kulot, podpredsednica pa je postala Elena Zavadlav Ušaj.


foto Rosana Rijavec / STA

V svet zavoda so bili imenovani še Matjaž Šekoranja, Marjan Zahar in Zorko Kenda.

Mandat prejšnjemu svetu zavoda SNG Nova Gorica je potekel 28. julija letos. Prvi predlog članov novega sveta zavoda, ki ga je ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport poslalo vladi v potrditev, ni bil uvrščen niti na dnevni red.

"Vesel sem, da je bil zadnji predlog med političnimi partnerji usklajen, tako da ga je vlada potrdila in da lahko začnemo normalno delovati," je v odziv na imenovanje novega sveta zavoda dejal direktor SNG Nova Gorica Jožko Čuk: "Z imenovanjem sveta zavoda smo namreč dobili pravega sogovornika, da vemo, kakšna je politika in kakšne so usmeritve, ki jih potem mora uprava spoštovati in na njem operativno delati."

Glavna naloga tako vodstva kot sveta zavoda je pripraviti program dela in finančni načrt za prihodnje leto, je še povedal Čuk.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/svet-zavoda-sng-nova-gorica-bo-vodil-matjaz-kulot