Objavljena razpisa za direktorja Slovenske filharmonije in SNG Maribor

Avtor: STA

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je objavilo javna razpisa za delovno mesto direktorja javnega zavoda Slovenska filharmonija in direktorja javnega zavoda Slovensko narodno gledališče Maribor. Prijave je potrebno poslati v 21 dneh po objavi obeh razpisov, so sporočili s službe za odnose z javnostmi ministrstva.


foto Grega Mlakar / STA

Na razpis za delovno mesto direktorjev omenjenih javnih zavodov morajo kandidati k prijavi z življenjepisom priložiti tudi vizijo poslovanja zavoda za obdobje svojega mandata.

Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport bo izbranega kandidata za direktorja Slovenske filharmonije, po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta javnega zavoda, imenoval za obdobje petih let.

Izbranega kandidata za direktorja SNG Maribor bo minister, po predhodnem mnenju sveta javnega zavoda in pristojnega organa lokalne skupnosti, kjer je sedež zavoda, prav tako imenoval za obdobje petih let.

O izidu obeh razpisov bodo kandidati obveščeni v osmih dneh po izdaji odločbe o izbiri. Prijave za delovno mesto direktorjev obeh javnih zavodov je potrebno poslati na naslov Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

SNG Maribor trenutno vodi Danilo Rošker, direktor Slovenske filharmonije je Damjan Damjanovič. Za Damjanoviča je aktualni mandat direktorja že drugi, prvič ga je na mesto direktorja leta 2003 imenovala takratna ministrica za kulturo Andreja Rihter. Tudi za Roškerja je aktualni mandat direktorja že drugi, pred tem je bil v.d. direktorja SNG Maribor.

Rok prijave: 7.12.2012

Povezava na seznam razpisov MIZKŠ


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/objavljena-razpisa-za-direktorja-slovenske-filharmonije-in-sng-maribor