V SNG Nova Gorica tokrat s predstavo za otroke

Avtor: STA

Na malem odru Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Nova Gorica bo v sredo premiera predstave Zajtrk, ki je namenjena otrokom med petim in desetim letom starosti. Avtorici Simona Hamer in Ajda Valcl sta v predstavo vpletli številne komične elemente brez nepotrebnega moraliziranja.


foto Arhiv SNG NG

"S Simono Hamer sva želeli mladim povedati le, da je vsaka težava rešljiva z lastno ustvarjalnostjo in inovativnostjo," je na novinarski konferenci povedala soustvarjalka in režiserka predstave Ajda Valcl. Simona Hamer je ob tem dodala, da sta bili pri snovanju predstave zelo pazljivi, saj "ko pišeš delo za otroke, lahko kaj hitro postaneš pokroviteljski".

K ustvarjanju predstave za otroke so v Novi Gorici povabili mlade ustvarjalce, poleg obeh avtoric je tu še igralec, diplomant Akademije za gledališče, film in televizijo Andrej Zalesjak. Ostali dve vlogi sta bili zaupani Ani Facchini in Medei Novak. Krstno uprizoritev predstave za otroke Zajtrk je z glasbo dopolnil Mirko Vuksanović, dramaturgija je delo Hamerjeve, kostumografija in scenografija Nataše Černoša, lektorstvo je bilo zaupano Srečku Fišerju, oblikovanje luči pa Samu Oblokarju.

"Dobro otroško predstavo je težko narediti, otroci so zelo zahtevna publika, ki sprejema samo pristne impulze," je povedala igralka Ana Facchini.

Predstava Zajtrk je zgodba o pripravi palačink za zajtrk. Tamala in Tavelika sta lačni dekleti, ki se zavzeto lotita priprave zajtrka. Vendar kuhanje ni nič kaj enostavno opravilo, če ti manjkajo vse osnovne sestavine. Z veliko mero iznajdljivosti se dokopljeta do mleka, jajc, moke in marmelade ter si na koncu postrežeta s palačinko velikanko, so zapisali v gledališču.

Premiera predstave na malem odru SNG Nova Gorica bo sredo, 14. novembra, ob 18. uri.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-sng-nova-gorica-tokrat-s-predstavo-za-otroke