Zoper direktorja novogoriškega gledališča vložena kazenska ovadba

Avtor: STA

Vse od razrešitve umetniške vodje Ire Ratej so v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica napeti odnosi med direktorjem Jožkom Čukom in delavci. Dva med njimi sta včeraj dobila poziva na zagovor pred izredno odpovedjo iz krivdnih razlogov, zoper direktorja gledališča pa je vložena kazenska ovadba na novogoriški policijski postaji.


foto Rosana Rijavec / STA

Vodja odnosov z javnostjo Borut Bašin je potrdil, da je od včeraj dalje doma in da se bo moral zagovarjati pred odpovedjo delovnega razmerja. Ob njem je bila na zagovor povabljena tudi računovodkinja Nevenka Razdevšek Žbona.

Po Bašinovih besedah sta z razlogi za tako potezo direktorja seznanjena, vendar se jima zdijo neutemeljeni. Zato jih Bašin ni želel komentirati.

Nekdanja umetniška vodja Ira Ratej je novogoriško gledališče zapustila letošnjo pomlad, na njeno mesto pa je bila kot vršilka dolžnosti imenovana Martina Mrhar. Na dokončno imenovanje bo morala še počakati, saj je novogoriško gledališče brez sveta zavoda, ker mora država vanj še imenovati svoje predstavnike.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/zoper-direktorja-novogoriskega-gledalisca-vlozena-kazenska-ovadba