Na Ptuju stota ponovitev monodrame Gajaš, arestant

Avtor: STA

V Mestnem gledališču Ptuj so bili v soboto, 20. oktobra 2012 priča 100. ponovitvi predstave Gajaš, arestant. Monodrama izpod peresa Ferija Lainščka in v režiji Marka Naberšnika je nadaljevanje zgodbe o junaku iz najbolj gledanega slovenskega filma Petelinji zajtrk, ki ga je na odrskih deskah tako kot v filmu upodobil Vlado Novak.


foto Črtomir Goznik

Predstava je premiero doživela oktobra 2010 in tako kot film naletela na veliko zanimanje javnosti. Kot pojasnjujejo v Mestnem gledališču Ptuj, gre za vznemirljivo in pretresljivo gledališko pripoved o zaporniku, ki je tudi za rešetkami ostal zvest samemu sebi in se ni odrekel svojemu specifičnemu pogledu na svet in dogajanje okoli sebe.

"Igralec Vlado Novak je v monodrami znova ustvaril lik, ki nas nikakor ne pusti ravnodušne. Njegovo svojevrstno pričevanje, ki je prepolno smeha in solz, pa nam navsezadnje spregovori o času, ki ga živimo in o skupnih rečeh, ki jih tudi sami doživljamo," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Pisatelj Lainšček in režiser Naberšnik, ki sta s celovečercem Petelinji zajtrk pritegnila v slovenske kinematografe skoraj vsakega desetega Slovenca, se trenutno ponovno predstavljata s filmom. Trenutno se po kinematografih vrti film Šanghaj, ki ga je Naberšnik v izvirnem romskem jeziku posnel po Lainščkovem romanu Nedotakljivi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-ptuju-stota-ponovitev-monodrame-gajas-arestant