Na Borštnikovem srečanju premiera dokumentarnega filma Placebo

Avtor: STA

V sklopu Festivala Borštnikovo srečanje bo drevi v dvorani SNG Maribor premiera celovečernega dokumentarnega filma Placebo. Delo režiserja Rudija Urana je nastalo po scenskem koncertu Placebo ali Komu potok solz ne lije avtorice Karmine Šilec in prinaša vpogled v ozadje nastajanja tega projekta in predstav novoglasbenega gledališča choregie.


foto Rudi Uran

Hkrati bo v okviru festivala tekla promocija novega DVD projekta Placebo ali Komu potok solz ne lije, ki je nastal po posnetku predstave na festivalu Choregie januarja letos.

Scenski koncert v 14 slikah navdihuje trpljenje Jezusove matere med križanjem sina, njegovo glasbeno izhodišče pa je delo Stabat Mater Giovannija Battiste Pergolesija. Vključuje več kot 100 izvajalcev, kot so Carmina Slovenica, Slovenski komorni zbor, Sabina Cvilak, Jožica Avbelj in Olga Kacjan.

Vokalno gledališče Carmina Slovenica se je na letošnjem Borštnikovem srečanju predstavilo že v torek, ko je z glasbeno gledališkim projektom "When the Mountain Changed Its Clothing" režiserja Heinerja Goebbelsa odprlo festival.

Dokumentarni film Placebo po navedbah Carmine Slovenice prinaša zanimiv vpogled v ozadje priprav in nastajanja predstav choregie. Oko kamere je pokukalo na vaje, v garderobe, v zaodrje in v scenske delavnice, ter zabeležilo pogovor z avtorico Šilčevo in drugimi sodelujočimi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-borstnikovem-srecanju-premiera-dokumentarnega-filma-placebo