Delavnica Biti 'nepomemben': dojemanje lastnega časa v sodobnem performansu

Avtor: Maska

V okviru seminarja sodobnih scenskih umetnosti, ki ga soorganizirata Maska in Cankarjev dom ter v okviru EACE (program TameScapes) bo potekala delavnica Danae Theodoridou: Biti 'nepomemben': dojemanje lastnega časa v sodobnem performansu.


foto Arhiv Maska

Potek delavnice:
20. oktobra od 10.00 do 14.00 / Cankarjev dom - dvorana M3/M4, Ljubljana
21. oktobra od 6.00 do 10.00 (na prostem), sprehod po Ljubljani
22. oktobra od 10.00 do 14.00 / Cankarjev dom - dvorana M3/M4, Ljubljana

Udeležba na delavnici je brezplačna, število mest je omejeno na 20 udeležencev!

Na delavnico se lahko prijavite do četrtka 18. oktobra 2012, na: urska.comino@maska.si, do 16. ure.

Giorgio Agamben trdi, da moramo biti 'nepomembni', če hočemo dojeti lastni čas. ‘Tisti, ki so resnično sodobni, ki resnično pripadajo svojemu času, so tisti, ki se z njim niti popolnoma ne skladajo niti se ne prilagajajo njegovim zahtevam.' Na tej delavnici želimo s potovanjem v različne preteklosti, sedanjosti in prihodnosti razpravljati o in vaditi pojme 'nepomembnosti' in pripadnosti, da bi se približali sodobni uporabi časa pri performansu. V tem okviru se bomo pri razpravi naslanjali na izbrana besedila, ukvarjali pa se bomo tudi s pogovori in sprehajanjem po Ljubljani z namenom ustvarjanja teorij (po starogrškem razumevanju je ta beseda vključevala dejanja premišljevanja med hojo po mestu), srečanj, besedil, performansov in dramaturgij, ki ponujajo alternative načinu razmišljanja o in ukvarjanja s časom v sodobnem performansu.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.

O predavateljici:
Danae Theodoridou je performerka in raziskovalka, ki živi v Londonu. Pravkar je opravila doktorat iz dramaturških struktur eksperimentalnih gledaliških in plesnih del na univerzi Roehampton. Obenem je ustvarjala in uprizarjala samostojne in skupinske performanse, izvajala raziskovalne projekte in pisala v Veliki Britaniji, Grčiji in drugod, pa tudi poučevala na različnih univerzitetnih oddelkih v Londonu tako na dodiplomski kot na podiplomski ravni.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnica-biti-nepomemben-dojemanje-lastnega-casa-v-sodobnem-performansu