Poziv k prijavam na 6. festival Gibanica

Avtor: Društvo za sodobni ples, Gibanica

Dejavno sooblikujte 6. Gibanico, ki bo potekala od 21. do 23. februarja 2013 v Ljubljani.


foto Nada Žgank

V izvršni produkciji Društva za sodobni ples, koprodukciji Cankarjevega doma, zavoda Bunker, Plesnega teatra Ljubljana, zavoda Vitkar, zavoda En-Knap, zavoda Exodos Ljubljana, društva Fičo Baleta, Centra urbane kulture Kino Šiška, društva umetnikov DUM, Zavoda Federacija, zavoda Flota, zavoda Maska, Plesne izbe Maribor, zavoda Emanat, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in plesnega studia Intakt bo od 21. do 23. februarja 2013 v Ljubljani potekal 6. festival Gibanica  - sodobna plesna platforma.

Zgoščen prikaz plesne ustvarjalnosti na Slovenskem, ki ga ponuja Gibanica, bo tudi tokrat dragocena informacija tako za vabljene tuje selektorje kot za domače občinstvo.

Enotni program 6. Gibanice bo v celoti izbrala 3-članska komisija v sestavi Mateja Bučar, Pia Brezavšček in Klaus Ludwig.

V uradni program, ki bo potekal v dvoranah Cankarjevega doma, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana,  Plesnega teatra Ljubljana, Centra urbane kulture Kino Šiška in Španskih borcev, je lahko izbranih največ 9 predstav.

Za prizorišča predstav, izbranih v program, bomo skupaj z vami, producenti, poskrbeli za profesionalno tehnično izvedbo. Prosimo pa vas, da si v matičnih gledališčih ali uprizoritvenih prostorih v času 6. Gibanice prihranite proste termine za morebitno izvedbo.

Ker želimo, da tudi vi dejavno sooblikujete 6. Gibanico, vas vabimo, da nam do 20. 10. 2012 na spodnji poštni naslov pošljete:


Prijavni list je potrebno izpolniti v slovenščini in angleščini. Za prijavni list in tehnični formular pišite na e-mail naslov spodaj.

Kot producent ali avtor lahko prijavite katerokoli še živo predstavo, ki ni bila prijavljena ali izvedena na 5. Gibanici in je bila premierno predstavljena po 31. 10. 2010. Pogoj za prijavo na 6. Gibanico je tudi, da se predstava lahko izvede v terminih Gibanice.

Vse prijavitelje prosimo, da pregledajo ves oddan material na nosilcih slike, ki mora biti funkcionalen na DVD prevajalniku, Mac računalniku in PC računalniku. Prosimo, da ga zapišete v čimbolj berljivem univerzalnem programu.

Finančni pogoji:

- predstavam, izbranim v enotni program, se izplača enotne avtorske honorarje za izvajalce, koreografe in tehnično ekipo, ter krije potne stroške in nastanitev za tuje plesalce.

Producente ali avtorje predstav, izbranih v program, bomo pisno obvestili do 30. 11. 2012.
 
Rok prijave: 20/10/12
 
Kontakt:
Društvo za sodobni ples / Gibanica
Mojca Zupanič
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija
tel: 041 924 515
kultura_org@yahoo.com


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/poziv-k-prijavam-na-6-festival-gibanica