Predstava Gibljive slike prikazuje življenje kot film

Avtor: STA

V Centru kulture Španski borci bo nocoj ob 20. uri premiera multimedijske predstave Gibljive slike avtorjev in izvajalcev Omarja Ismaila in Tamasa Tuze. V predstavi je življenje prikazano kot film, ki se odvija na platnu preko tisočih sličic različnih občutkov vsakdanjega življenja, so napovedali v centru.


Foto: Tamás Tuza

"Medtem ko hrepeniš po prihodnosti, se oziraš v preteklost in pozabljaš na svojo sedanjost. Na to, da si zdaj, v sedanjosti. Jaz bi bil lahko karkoli. Ti bi bil lahko karkoli. Vsi mi bi bili lahko karkoli. Skupaj, na neki način. Včasih. Toda tudi če nismo, v tem ne vidim težave. Srečali se bomo na nebu. Polet mi omogočajo krila, ne misli," sta ob predstavi zapisala Ismail in Tuza in pozvala: "Dovoli, da se prepustimo temu, da smo!"

Ismail, nekdanji frontman skupine Mi Familia, je član prvokativne elektro-drum'n'bass-punk zasedbe Hex, ki s prvencem Elektromonster uspešno prodira na slovenski in tuji trg. Doslej je napisal glasbo za več predstav, kot avtor pa se v predstavi Gibljive slike predstavlja prvič.

Madžarski plesalec Tuza je od leta 2010 član EnKnapGroup, s katerim je doslej ustvaril šest celovečernih predstav. Študiral je na srednji šoli za sodobni ples v Budimpešti in se udeležil številnih delavnic pod vodstvom priznanih plesnih pedagogov in koreografov.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/predstava-gibljive-slike-prikazuje-zivljenje-kot-film