19. Festival EX PONTO: Najboljša predstava po izboru občinstva je?

Avtor: Kulturno društvo B-51

V nedeljo se je v SNG Drama s predstavo P. II P. Njegoš: GORSKI VENEC sklenil 19. Mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti EX PONTO, ki je v desetih dneh v prestolnici ponudil 14 predstav v duhu »novih ali starih vrednot«.


foto Nada Žgank

Že tradicionalno poteka na EX PONTU ocenjevanje gostujočih predstav, kjer je glavni kritik občinstvo. Tudi letos zmaga roma v Makedonijo!

1. mesto: F. G. Lorca: DOM BERNARDE ALBE ali ŽENSKE BREZ MOŠKEGA IN TO JE VSE

2. mesto: PATRIOTIC HYPERMARKET (XK, RS)

3. mesto: P. II P. Njegoš: GORSKI VENEC (ME)

3. mesto: MiCRO (FR)

Zmagovalna predstava F. G. Lorca: DOM BERNARDE ALBE ali ŽENSKE BREZ MOŠKEGA IN TO JE VSE je nastala v režiji Sofije Ristevske in v produkciji Mal dramskega teatra Bitola iz Makedonije. S povprečno oceno občinstva 4,63 letošnja zmaga tako ponovno roma v Makedonijo. Spomnimo, da je bil lanski zmagovalec B. Brecht: KAVKAŠKI KROG  S KREDO, v režiji Martina Kočovskega.

Drugo mesto si je s povprečno oceno 4,51 prislužila predstava PATRIOTIC HYPERMARKET, v režiji Dina Mustafića in produkciji Asocijacije Kulturanova, Novi Sad (RS). Tretje mesto si s povprečjem 4,32 delita zaključna predstava letošnjega festivala, P. II P. Njegoš: GORSKI VENEC, v režiji Diega de Bree in produkciji Črnogorskega narodnega gledališča, Podgorica (ME) ter glasbeno plesni spektakel MiCRO, koreografa in režiserja Pierre Rigala in v produkciji Compagnie dernière minute, Toulouse (FR).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/19-festival-ex-ponto-najboljsa-predstava-po-izboru-obcinstva-je