Londonska premiera Maruše Geymayer-Oblak in SMG v projektu Marise Carnesky

Avtor: SMG

Slovensko mladinsko gledališče je z igralsko kreacijo Maruše Geymayer-Oblak septembra navzoče tudi na kulturni olimpijadi v Londonu.


foto Arhiv SMG

Sodelujejo kot eden izmed partnerjev pri najnovejši predstavi velike dame britanskega kabareta Marise Carnesky Tarot Drome, nenavadnem spektaklu performerjev, rockovskih zvezdnikov in čarovnikov, ki je premiero doživel 4. septembra 2012 v slikovitih tunelih Old Vic.

Marisa Carnesky, performerka, gledališka režiserka in producentka, nagrajena s prestižno nagrado olivier, je začela na področju novega kabareta v zgodnjih devetdesetih letih, danes pa je vodilno ime te izjemno zanimive uprizoritvene zvrsti v Veliki Britaniji. V njenem ustvarjanju se spektakularno prepletajo iluzionizem, burleska in performans, in sicer na tako resen kot na bizaren in zabaven način.

Zadnja izdaja njenega največjega >živečega dela< je multimedijski šov v starodavnih tunelih v neposredni bližini gledališča Old Vic z nenavadnim naslovom Tarot Drome, kar bi - po analogiji s hipodromom - lahko prevedli kot Tarotdrom. Projekt, ki združuje igralke, performerje, rockovske glasbenike, kotalkarje in cirkuške umetnike, je zasnovala kot sodelujoča umetnica v gledališčih Roundhouse v Londonu. V veliki meri pa je nastajal tudi na posebni delavnici, ki jo je Marisa Carnesky junija letos soustvarila s svojim umetniškim in življenjskim partnerjem Raspom Thornom ter igralkami in igralci Slovenskega mladinskega gledališča. Tako je Slovensko mladinsko gledališče postalo produkcijski in umetniški partner tega projekta, ki se odvija v okviru festivala London 2012 in kulturne olimpijade.

Rezultat izjemnega uspeha te delavnice je bila želja Marise Carnesky po poglobljenem sodelovanju z ansamblom SMG, še konkretnejši pa umetniška igralska sokreacija Maruše Geymayer-Oblak v najnovejšem projektu, ki je v Londonu že naletel na izjemno pozitivne kritike in buren odziv občinstva.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/londonska-premiera-maruse-geymayer-oblak-in-smg-v-projektu-marise-carnesky