Nov abonma Mini teatra: Prijatelj Mini teatra

Avtor: Mini teater

Začetek vpisa novega abonmaja je 17. septembra. Izmed pestre ponudbe predstav si bo med koncem septembra 2012 in aprilom 2013 mogoče izbrati 6 predstav po lastni izbiri. Abonma Prijatelj Mini teatra pa bo za samo 36 € omogočal ogled kar 6 predstav, saj smo ceno vstopnic za otroke in odrasle poenotili!


foto Nejc Saje

»Program Mini teatra za otroke je osnovan na vrhunski kvaliteti literarnih, vizualnih in glasbenih predložkov, s katerimi medij otroškega gledališča obravnavamo z globoko resnostjo, zavedajoč se, da otroško publiko prvič uvajamo v svet scenskih umetnosti,« je pred začetkom že 14. sezone Mini teatra povedal Robert Waltl, direktor in umetniški vodja Mini teatra.

Abonenti bodo tako lahko izbirali med odličnimi novimi predstavami s premierami v sezoni 2012/13 in tudi številnimi uspešnicami preteklih sezon. Med novitetami bo Zvezdica Zaspanka, prva jesenska premiera za otroke. Kultna pravljica Frana Milčinskega - Ježka o najmlajši zvezdi na nebu, ki z zamujanjem v službo povzroča zmedo na Zemlji in ob kateri so odrasle generacije slovenskih otrok, bo nastala v režiji Roberta Waltla, s sijajno likovno podobo češkega likovnega in lutkovnega umetnika Roberta Smolika, posebnimi zvočnimi improvizacijami in elektronsko komponirano glasbo Mihe Ciglarja ter v sodelovanju z Evropsko prestolnico kulture - Maribor 2012 in Kulturnim domom Slovenj Gradec.

V okviru velikega evropskega projekta Nomadska lutkovna akademija 3, ki poteka pod vodstvom Mini teatra, se bo v novi sezoni prvič predstavil tudi mladi estonski lutkovni umetnik Mirko Rajas z lastno napisano pravljico, Drevo pozabljenih pošasti. Predstava o majhnih pošastih in bitjih, ki živijo v starem drevesu v zapuščenem gozdu, njihovemu obnašanju, zgodbah in pripetljajih, bojih in igri, ljubezni in sovraštvu ter sreči in žalosti v vseh letnih časih - poleti, jeseni, pozimi in spomladi. Poleg črpanja iz starih zgodb o gozdovih, bo avtor v predstavo vključil tudi slovenske zgodbice.

Imetniki abonmaja bodo lahko izbirali tudi med preštevilnimi uspešnicami iz prejšnjih sezon: Pekarno Mišmaš Svetlane Makarovič o dobrem peku in jezični Jedrt, novo lutkovno predstavo Mini teatra, Troglavi zmaj in princeske, nadaljevanjem Sapramiške v Sapramiški 2 - Sapramišji sreči, humorno preobleko Sneguljčice, duhovito priredbo Mizice, pogrni se, Rdečo kapico z mladimi slovenskimi igralci, Volkom in kozlički po znani Grimmovi pravljici, Obutim mačkom, ki navdušuje staro in mlado, prvo virtualno lutkovno predstavo na svetu, Palčico, predstavo s čudovitimi klasičnimi marionetami, Začarani štorklji, priredbo kultne radijske igre Franeta Puntarja, Medvedek zleze vase, Malo morsko deklico v režiji Ivice Buljana ... in mnogimi drugimi.

Vabljeni na Križevniško 1 - vsak delavnik med 9. in 16. uro. Za vse dodatne informacije o Prijatelju Mini teatra pa tudi na spletno stran www.mini-teater.si.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nov-abonma-mini-teatra-prijatelj-mini-teatra