Delavnica Close up‏

Avtor: Studio za raziskavo umetnosti igre

Zaradi večjega zanimanja za novembrsko delavnico Close up smo rok za prijavo prestavili na 24. OKTOBER 2009. Vse, ki zanima filmska igra, vabimo, da se prijavijo.

Studio za raziskavo umetnosti igre prireja petdnevno intenzivno delavnico filmske igre pod vodstvom priznane nemške igralke Geno Lechner.

 Kot sodelavec in udeleženec delavnice se ji bo pridružil hrvaški igralec Leon Lučev. Delavnica, ki bo potekala od ponedeljka, 16. 11. 2009, do petka, 20. 11. 2009, na posestvu Tomija Janežiča v Kruščah v bližini Cerknice, je namenjena igralcem in študentom igre, ki bi radi nadgradili svoje igralsko znanje, oziroma vsem, ki jih zanima igra na filmu.

Delo bo potekalo v majhni skupini s petimi igralci in bo razdeljeno na dva dela: v prvem delu se bodo udeleženci skozi kreativno-raziskovalno delo pripravljali na snemanje prizorov oziroma kratkih filmov, drugi del pa bo v celoti namenjen snemanju teh projektov. Filmi bodo posneti z majhno snemalno ekipo na profesionalno snemalno tehniko. Delavnica bo potekala v angleščini.
Najkasneje do 17. oktobra pošljite prijavo, ki naj vsebuje DVD s predstavitvijo vašega dosedanjega dela (work sample - izseki iz filmov oziroma gledaliških predstav v dolžini največ 15 min), nekaj fotografij ter kratko biografijo, na spodnji naslov:

DELAVNICA CLOSE UP
Studio za raziskavo umetnosti igre
Krušče 2 / Cajnarje
1380 Cerknica
Slovenija

O izboru bodo vsi prijavljeni predvidoma obveščeni v zadnjem tednu oktobra.
Kotizacija: 100 EUR / študenti 80 EUR
Dodatne informacije: krusce@gmail.com

GENO LECHNER

Prvikrat je Geno Lechner nastopila v cirkusu. Bilo ji je dvanajst let, hodila je po vrvi in igrala na piščal, na rami pa ji se sedela bela miš. Odtlej ni nehala igrati. V svoji karieri je delala z gledališkimi avtoritetami kot so Harold Pinter, Robert Wilson, Michel Bouquet, Claud Brassour itd. Od leta 1990 se posveča predvsem filmskemu mediju. Nastopila je v več kot 20 filmih, med njimi v Spilbergovem Schindlerjevem seznamu, filmih Immortal Beloved režiserja Bernharda Rosea, Flirt Hala Hartleya, Love Vladana Nikolića ter Going Under Erica Werthmana. Poleg tega je sodelovala s števillnimi priznanimi umetniki iz drugih področij: Jon Jost, Arto Lindsay, Joan Jonas, David Byrne, Fouad El Khoury in Nan Goldin. Leta 2007 je soustanovila igralski kolektiv Volume 57 (www.volume57.com).

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnica-close-up