Poziv za prostovoljne performerje projekta meta_DRUŽINA Julie Bardsley

Avtor: Mesto žensk

Festival Mesto žensk 2012


foto Bobby Whittaker

Po praktičnem raziskovanju v Teresini in Riu (Brazilija) in uprizoritvah za AiR na QMU, London, in Trouble Festivalu/CIFAS, Bruselj, išče Julia Bardsley skupino performerjev za novo uprizoritev projekta ‘družina’ na Festivalu Mesto žensk v Ljubljani. Skupina bo tvorila generično družinsko enoto v izbranem prostoru in izvajala vaje, da bi postala meta_DRUŽINA.

Postopek je razdeljen v dve stopnji:

1.  Izbirno srečanje: SEPTEMBER

Udeleženci se prijavijo na enega od dveh izborov v prostorih Kreatorija DIC (Dijaški dom Ivana Cankarja, Poljanska cesta 26, Ljubljana).

v soboto 22. september, od 11.00 do 16.00 ure

ali

v nedeljo 23. september, od 11. do 16. ure

Gre za enodnevno vadbo z Julio, posvečeno fizičnemu besedišču performansa. Na dveh izbirnih srečanjih bodo izbrani končni udeleženci oktobrske ustvarjalne delavnice in javnega performansa. O izboru bodo obveščeni do ponedeljka 24. septembra.

Če želite sodelovati v projektu, pošljite po elektronski pošti prijavo, v kateri napišete nekaj o sebi, svojih izkušnjah, zakaj želite sodelovati v performansu in katerega izbora se želite udeležiti (22. ali 23. september) in sporočite, ali se boste udeležili izbirnega srečanja v soboto ali v nedeljo! Vključite tudi kontaktne podatke: naslov e-pošte in telefonsko številko. Prijave za izbirno srečanje 22. ali 23. septembra sprejemamo najkasneje do srede, 19. septembra na elektronski naslov workshop@cityofwomen.org

Kontaktna oseba in dodatne informacije: Sabina Potocki (031.608.456).

Izbirno srečanje in oktobrska delavnica sta brezplačna, prosimo, da se prijavite čim prej!

2.   Ustvarjalna delavnica in predstava: OKTOBER

Datumi delavnice: od sobote 6. oktobra do petka 12. oktobra, od 10. do 17. ure. Ustvarjanje bo trajalo sedem dni in se zadnji dan zaključilo z javnim performansom. Pomembno je, da se vsi izbrani udeleženci dosledno udeležujejo delavnice.

3. Datum performansa:

Petek, 12. oktober ob 19h v Kreatoriju DIC (Dijaški dom Ivana Cankarja, Poljanska cesta 26, Ljubljana).

Produkcija:  Mesto žensk; V sodelovanju: KUD Pozitiv in DIC

* * *
OPIS PROJEKTA  meta_DRUŽINA Julie Bardsley

Julia Bardsley se je s projektom meta_DRUŽINA lotila nove faze raziskovanja in predstavitvenih modelov.

Da bi postala meta_DRUŽINA, se izbrana skupina lokalnih performerjev udeleži tedenske ‘vadbe’. Ideja Družine predstavlja tematsko jedro, v katerem se oblikujejo okvirne ‘vaje’, ki strukturirajo delo in hkrati članom Družine omogočajo, da živijo in se odzivajo v trenutku.

Družina je spremenljiva enota človeških bitij, ki obstaja na različne načine, z lastnimi notranjimi pravili delovanja in strukturalnimi protokoli. Vsaka družina, čeprav je edinstvena, temelji na globoko ukoreninjenih arhetipskih vlogah. Ti generični arhetipi tvorijo podlago dela. Prostor, v katerem deluje meta_DRUŽINA, je telovadnica – kraj, namenjen organizaciji fizičnega in psihološkega vedénja, vadbe in vzajemnega delovanja dinamike moči. Namen projekta je modulacija konvencij tako družine kot telovadnice in kreacija hibrida obeh.

Meta_DRUŽINA je delo ‘v spreminjanju’, ki obstaja v različnih izvedbah in z vsako novo lokacijo in novo skupino udeležencev doživi novo rojstvo.

Produkcija: BARDSLEY_POPPY projects

***
Julia je umetnica, ki ustvarja na področju performansa, videa, fotografije, kiparskih objektov in konfiguracije občinstva. Leta 2006 je spravila v tek serijo samostojnih del z naslovom The Divine Trilogy, predstavljenih v Londonu, Glasgowu, na Portugalskem, v Španiji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Belgiji in Italiji. Medea: dark matter events je raziskovalni projekt v trajanju v sodelovanju z Jacobom Alvesom, predstavljen letos v Deptford X & What Matters v Londonu. V letu 2013 bo prva rezidenčna umetnica na Kings College/SPILL.

Z dolgoletnim sodelavcem Andrewom Poppyjem vodita projekte BARDSLEY_POPPY. Nedavno sta v koprodukciji s CasaBranca iz Lizbone zaključila Clube Redondo, prvo fazo eksperimentalnih delavnic z otroki.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/poziv-za-prostovoljne-performerje-projekta-meta_druzina-julie-bardsley