Gostovanje predstave Grdi raček‏

Avtor: Mini teater

Mini teater gostuje z Grdim račkom na dveh mednarodnih festivalih v tujini, na 2. mednarodnem festivalu lutk v Iepru, Belgija in na 8. mednarodnem festivalu poklicnih gledališč za otroke v Banja Luki v Bosni in Hercegovini

V sredo in četrtek, 7. in 8. oktobra 2009, bo vsak dan ob 10.00 in 16.00 v Iepru v Belgiji na 2. mednarodnem festivalu lutk in v nedeljo, 11. oktobra 2009, ob 19.00 v Narodnem gledališču Banja Luka na 8. Mednarodnem festivalu poklicnih gledališč za otroke Banja Luka, Bosna in Hercegovina, gostovala predstava Grdi raček, avtorja Hans Christian Andersena, v režiji Roberta Waltla. V predstavi nastopajo Nika Rozman, Peter Harl in Anže Zevnik. Predstava je nastala v produkciji Mini teatra, Ljubljana.

2. mednarodni festival lutk v Iepru, Belgija je nastal v so-organizaciji Belgijskega centra UNIMA in mesta Ieper. Na festivalu poleg belgijskih gledališč letos nastopajo še gledališča iz Poljske, Italije, Nizozemske in Rusije.

Na 8. mednarodnem festivalu poklicnih gledališč za otroke v Banja Luki v Bosni in Hercegovini, ki ga organizira Djećje pozorište Banja Luka, pa med 10. in 15. oktobrom nastopa v tekmovalnem programu 13 gledališč iz 8. držav, poleg Mini teatra iz Slovenije še gledališča iz Nemčije, Kanade, Izraela, Poljske, Srbije, Hrvaške, Rusije in iz Bosne in Hercegovine.

Festivali in nagrade

11. mednarodni festivala lutkovnih gledališč EUROFEST 2009, Slupsk, Poljska, maj 2009 (nagrada strokovne žirije za predstavo in nagrade otroške publike); Svetovni festival lutkovne umetnosti Praga, Češka, maj 2009 (posebna nagrada stokovne komisije Robertu Waltlu za sodobno lutkovno dramaturgijo v predstavi). Bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije, 2009; Festival Zlata paličica, Ljubljana, 2009, Mednarodni lutkovni festival Ieper, Belgija, 2009; Mednarodni festival gledališč za otroke Banja Luka, Bosna in Hercegovina, 2009


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gostovanje-predstave-grdi-ra%C4%8Dek