Clugov Radio and Juliet na Osiješkem kulturnem poletju 2012

Avtor: SNG Maribor

Balet SNG Maribor se je s predstavo Edwarda Cluga Radio and Juliet odpravil na gostovanje v Osijek na Hrvaško, kjer bo v soboto, 30. junija 2012, nastopil na festivalu Osiješko kulturno poletje 2012. Ob Edwardu Clugu bodo nastopili Dénes Darab, Demetrius King, Matjaž Marin, Tiberiu Marta in Olesja Hartmann.


foto arhiv Balet SNG Maribor

Koreograf Edward Clug je najlepšo ljubezensko zgodbo na svetu drzno soočil z epskimi razsežnostmi glasbe britanskega alternativnega rock benda Radiohead, dvakratnih dobitnikov in štirinajstkratnih nominirancev za prestižno nagrado grammy. Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor v Radio and Juliet postavi nežno ljubezen nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu. Mešanica glasbe in značilnega minimalističnega giba stopnjuje občutja obupa, odtujenosti in osamljenosti ter s tem ustvarja atmosfero nasilja in vse hitrejšega minevanja časa. Koreografija v ostrem, jasnem in visokokinetičnem gibalnem slogu se ob videoprojekcijah abstraktno sklicuje na klasične prizore iz Shakespearove tragedije, vključno z Mercutievo smrtjo, poroko in plesom v maskah.

Predstava Radio and Juliet je doslej ob domačem občinstvu navdušila gledalce v Belgiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, Izraelu, Južni Koreji, Kanadi, Kolumbiji, Makedoniji, na Madžarskem, Nizozemskem, Portugalskem, v Rusiji, Singapurju, Srbiji, Ukrajini in Združenih državah Amerike.

12. Osiješko kulturno poletje je največja kulturna prireditev na vzhodu Hrvaške, ki letos poteka od 29. junija do 21. julija. Na sporedu je trideset prireditev, od tega devet gledaliških, 6 glasbenih ter niz projekcij filmov, razstav, literarnih večerov in prireditev za otroke.

Povezava na stran festivala Osiješko kulturno poletje 2012


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/clugov-radio-and-juliet-na-osijeskem-kulturnem-poletju-2012