Razredni sovražnik (Re-/de-/konstrukcija) na novosadskem mednarodnem festivalu Infant

Avtor: SMG

Razredni sovražnik (Re-/de-/konstrukcija) Boruta Šeparovića in igralske ekipe SMG se bo 3. julija v Srbskem narodnem gledališču v Novem Sadu predstavil v uradni selekciji 39. mednarodnega festivala novega gledališča INFANT. To bo prvo mednarodno gostovanje te intrigantne predstave.


foto Nada Žgank

Letošnji 39. mednarodni festival alternativnega in novega gledališča (INFANT) v Novem Sadu bo gostil dvajset gledaliških skupin iz Srbije in Slovenije, Bolgarije, Francije, Madžarske, ZDA, Belgije in Rusije. Med njimi omenimo slovitega Josefa Nadja s predstavo Krokar in predstavo MandićStroj Vie Negative ter posebno predstavitev novega vala francoskih uprizoritvenih praks.

Selektor festivala Denes Debrei, ki ga v Sloveniji poznamo kot izvrstnega sodelavca Josepha Nadja, plesalca in koreografa, je na novinarski konferenci poudaril, da ima festival »hibriden značaj«, saj združuje ples, lutkovno in fizično gledališče. Izvršni producent Simon Grabovac pa je izpostavil temo, in sicer »povezavo med dejanskimi in digitalnimi svetovi«, saj festival znotraj predstav in programa nasploh združuje gledališče in digitalne umetnosti.

Uradni tekmovalni program spremljajo številne delavnice, projekcije, debate, razstave predstavitve, instalacije, razstave in delavnice ter mednarodni strokovni simpozij o gledališču.

Mednarodni festival alternativnega in novega gledališča INFANT se je razvil iz festivala Malo pozorje in združuje neklasične načine izražanja in pristope k sodobnemu gledališču.

Poteka v organizaciji Kulturnega centra v Novem Sadu.

Povezava do spletne strani festivala Infant


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/razredni-sovraznik-re-de-konstrukcija-na-novosadskem-mednarodnem-festivalu-infant