Dramski krožnik

Avtor: Brina Klampfer

Danes, 14. junija, ob 20. uri si v KUD-u France Prešeren v Ljubljani lahko ogledate predstavo Dramskega krožka študentov in študentk Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani z naslovom Dramski krožnik.


foto Tjaša Kroflič

Dramski krožek študentov in študentk Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je začel delovati spomladi leta 2010. Gre za izvenštudijsko dejavnost, ki sta jo mentorsko dve leti vodila doc. Vinko Möderndorfer kot režiser in prof. dr. Boris A. Novak kot dramaturg.

Dramski krožek je svoj gledališki krst doživel junija 2010 v KUD-u France Prešeren z bralno predstavo Enorazdejanke, ko smo se študentje prestavili z enodejankami, ki so uprizarjale razpad današnjega sveta na intimni ravni. Naslednje leto je nastala celovečerna predstava Srce hiše. Za tematski okvir smo si zastavili študentsko dnevno sobo in iskali nam sorodne in trpke situacije.
Letos prvič delujemo sami. Mentorja sta se zaradi prevelikega števila obveznosti morala krožku odreči, mi pa smo se odločili, da dejavnost nadaljujemo. Letos smo celo leto prekuhavali, pekli, cvrli in dekorirali najrazličnejše pisave in občutke, zato se predstavljamo pod skupnim naslovom Dramski krožnik. Prav tako pa smo pripravili zbornik svojih dramskih ustvarjanj, ki ga bo mogoče dobiti od 20. junija naprej na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

 

***

Recept za polnovreden Dramski krožnik

Potrebujemo:
- 10 listov piši papirja
- 2 ščepca soli odločitve
- 4 žlice grenčice dvoma
- 1 dcl čutnega kisa
- kakršen koli žar
 
Zajeti mero pikantnosti vseh sestavin letošnjih kuharij Dramskega krožnika, napolnjenih z ustvarjalnim nabojem glaziranih prstov in sladkobno-bolečim polnjenjem le-teh na papirju. V vsej svoji razsežnosti prežeto s kisom totalne čutne dotakljivosti besednih fermentacij, soljeno s težo lastnih odločitev, grenkobo dvomov in navsezadnje prelito z žarom skupnosti in iskrene »joie de creèr«. Servirati v kovinskih posodah papirnate resničnosti.

Dober tek!

Dramski krožnik servirajo: Helena Čehovin Časniki ne lažejo, Alex Devetak Malenkosti, Bojana Jovićević Z obrazom proti v(etru)/ S vetrom uz lice, Brina Klampfer Ena vélika uganka, Tjaša Mislej Panj, Jana Penca, Ina Puntar in Miran Šoba.
Igralsko pomagata: Gregor Podričnik in Matej Potočan.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/dramski-kroznik