Končuje se festival Prelet

Avtor: SMG

V Slovenskem mladinskem gledališču bodo danes z Nočjo performansov sklenili 6. gledališki festival Prelet.


Foto: Darko Vaupotić/Perforacije

Festival Prelet, ki je zasnovan kot pregled predstav Slovenskega mladinskega gledališča in ki idejno in estetsko razpira, širi in pod vprašaj postavlja uveljavljene meje gledališke umetnosti, so letos v SMG prvič pripravili v sodelovanju z Gledališčem Glej, s katerim jih povezuje podobno razmišljanje o umetnosti in njeni družbeni vlogi.

Na festivalu se je zvrstilo petnajst gledaliških predstav obeh gledališč, delavnica dramskega pisanja, ki jo je vodil ameriški dramatik Norman Allen, posebno doživetje pa so bili prav gotovo otvoritveni performansi, ki so jih pripravili Jure Novak, Olga Kacjan, Marko Bulc, Matej Recer in Željko Zorica.

Tako kot ob otvoritvi festivala so tudi ob njegovem zaključku skupaj z uglednim zagrebškim festivalom Perforacije pripravili Noč performansov.

Danes, 31. maja, bodo tako v Slovenskem mladinskem gledališču od 20.15 dalje premierno prikazani še trije performansi, in sicer:

Act(ing)
Avtorica: Petra Kovačić
Produkcija: Perforacije

Ciklus Erszébet Bathory
Avtorica: Vlasta Delimar
Produkcija: Perforacije

»Svoboda je vedno svoboda drugače mislečih.«
Zasnova in režija: Neda R. Bric
Nastopajo: Daša Doberšek, Janja Majzelj, Marinka Štern, Olga Kacjan, Damjana Černe, Romana Šalehar, Maruša Geymayer-Oblak, Barbara Skubic, Neda R. Bric
Produkcija: SMG, Gledališče Glej


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/koncuje-se-festival-prelet