Na razpis za ravnatelja SNG Drama Ljubljana prispelo pet prijav

Avtor: STA

Na javni razpis za mesto ravnatelja SNG Drama Ljubljana je prispelo pet prijav. Razpisna komisija bo odpiranje prispelih vlog opravila v prihodnjem tednu, so pojasnili na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Do imenovanja v ljubljanski Drami funkcijo v.d. ravnatelja opravlja Peter Sotošek Štular.


foto Arhiv STA

Komisija bo izpeljala razpisni postopek ter podala oceno strokovne usposobljenosti kandidatov. Po zaključku postopka bo minister, pristojen za kulturo, po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta zavoda SNG Drama Ljubljana izmed prispelih prijav imenoval ravnatelja, so še povedali na ministrstvu.

Ministrstvo je razpis za mesto ravnatelja ljubljanske Drame objavilo konec aprila. Sotošek Štular je bil za v.d. ravnatelja imenovan maja lani za obdobje največ enega leta. Gledališki režiser in nekdanji umetniški vodja več gledališč Eduard Miler pa skrbi za naloge s področja umetniškega vodenja tega javnega zavoda.

Miler je umetniško vodenje SNG Drama Ljubljana prevzel z lanskim avgustom. Na ta položaj je bil imenovan za čas mandata v.d. ravnatelja Sotoška Štularja.

Sotošek Štularja je na mesto v.d. ravnatelja ljubljanske Drame do imenovanja novega ravnatelja imenovala nekdanja ministrica za kulturo Majda Širca, ki je s 25. majem s tega mesta zaradi domnevne zlorabe položaja in denarnega okoriščanja razrešila Iva Bana.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-razpis-za-ravnatelja-sng-drama-ljubljana-prispelo-pet-prijav