Objavljen razpis za štipendijo Tarasa Kermaunerja

Avtor: STA

Ustanova Tarasa Kermaunerja je objavila javni razpis za podelitev enoletne štipendije v višini 3000 evrov bruto mlademu analitiku-interpretu slovenske dramatike. Štipendija je namenjena vzpodbujanju razmisleka o dramatiki v slovenskem prostoru, so sporočili iz ustanove. Rok za prijavo na razpis je 1. junij.


Prijava za štipendijo mora vsebovati življenjepis in bibliografijo objav ter dispozicijo raziskave v obsegu največ treh tipkanih strani. Starostna meja prijaviteljev je 35 let.

O dodelitvi štipendije izbranemu kandidatu bo odločal upravni odbor Ustanove Tarasa Kermaunerja. Podelili jo bodo 11. junija, na obletnico smrti Tarasa Kermaunerja (1930-2008).

Po letu dni oziroma do 11. junija 2013 bo izbrani štipendiranec dolžan izročiti Ustanovi Tarasa Kermaunerja poročilo o opravljenem raziskovalnem delu ter vsaj en izvirni članek ali razpravo o dramatiki. Tekst bo objavljen v reviji Sodobnost.

Štipendijo Ustanove Tarasa Kermaunerja so prvič podelili leta 2010. Prvi jo je prejel Gašper Troha za raziskavo z naslovom Slovenska dramatika v devetdesetih letih in 21. stoletju, lani pa si jo je prislužila teatrologinja Amelia Kraigher z napovedanim raziskovalnim delom Perspektive upora v dramatiki Dušana Jovanovića.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/objavljen-razpis-za-stipendijo-tarasa-kermaunerja