SSG z Andersenovo predstavo gostuje po slovenskih vrtcih na Tržaškem

Avtor: STA

Slovensko stalno gledališče Trst (SSG) je dopoldne v vrtcu na Colu premierno uprizorilo predstavo Kakor napravi stari, je zmerom prav v režiji Sergeja Verča. Igralca Romeo Grebenšek in Luka Cimprič bosta s predstavo, nastalo po besedilu Hansa Christiana Andersena, do 15. maja gostovala po vseh slovenskih vrtcih na Tržaškem.


foto Agnese

Pravljica Andersena, klasičnega avtorja otroške književnosti, pripoveduje o starejšem kmečkem paru, ki se odloči prodati svojega edinega konja. Po poti na sejem sreča kmet različne popotnike, s katerimi sklepa navidez nesmiselne kupčije: konja zamenja za kravo, kravo za ovco in tako dalje, do vreče obtolčenih jabolk.

Za svoje zamenjave je najprej v krčmi deležen posmeha, na koncu pa je za svojo iskrenost bogato nagrajen - predvsem z najpomembnejšim: z razumevanjem in ljubeznijo svoje žene. Pod dramaturgijo predstave se podpisuje Jaša Jamnik.

Igralca Grebenšek in Cimprič odigrata številne vloge in z igralsko tenkočutnostjo na svojski in humoren način posredujeta malčkom iz tržaških vrtcev bistvo zgodbe, ki tematizira optimizem, skromnost in ljubezen.

Zgodbo o ljubečem kmečkem paru uokvirja scena Petra Furlana z otroškimi risbami in pisanimi kubusi, predstavo pa likovno dopolnjujejo duhoviti in iznajdljivi kostumi kostumografinje Silve Gregorčič, so sporočili iz SSG.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ssg-z-andersenovo-predstavo-gostuje-po-slovenskih-vrtcih-na-trzaskem