Slovensko mladinsko gledališče nadaljuje niz svojih gostovanj po svetu

Avtor: SMG

Slovensko mladinsko gledališče po izjemno uspešni predstavitvi mednarodne uspešnice FRAGILE!

Tene Štivičič in Matjaža Pograjca na Poljskem in v Makedoniji, ki so prinesla povabila na nove festivale, zaokroža predstavitev te neverjetno aktualne predstave z osemnajstdnevno turnejo po različnih mestih predsedujoče države Evropske unije, ki se bo začela v izjemno dinamičnem Stockholmskem mestnem gledališču, znanem po predstavah švedskih in tujih režiserjev,  med drugim tudi sloviti postavitvi Treh sester A. P. Čehova pod taktirko Roberta Wilsona.

Gostovanje bo potekalo na najuglednejših lokacijah v največjih švedskih mestih (Stockholmu, Malmöju, Motali in Uppsali).
 
Datumi gostovanj:
Stockholm 29. 9 in 30. 9. 2009
Malmö 6. 10. 2009
Motala 9. 10. 2009
Upsala 13. 10. 2009

Vzporedno z gostovanjem na Švedskem bomo gostovali tudi v Latinski Ameriki, v kateri je slovensko gledališče prav po zaslugi SMG že postalo »blagovna znamka«.
Tokrat se podajamo v Ekvador, kjer bomo gostovali prvič in se z antropološko pravljico Vita Tauferja SNEGULJČICA IN SEDEM PALČKOV udeležili 12. mednarodnega festivala eksperimentalnega gledališča v prestolnici Quito.

Gostovanje bo potekalo med 30. 9. in 4. 10. 2009 na Mednarodnem festivalu eksperimentalnega gledališča Quito (FITEQ).

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovensko-mladinsko-gledali%C5%A1%C4%8De-nadaljuje-niz-svojih-gostovanj-po-svetu