Gostovanje priznanega gledališča Malo pozorište Duško Radović iz Beograda v Mini teatru

Avtor: STA

Sporočamo vam, da bo Mini teater danes, 29. marca, v dvorani Bernard-Marie Koltès na Križevniški 1 ob 11. uri gostil enega najbolj priznanih in znanih gledališč za otroke v Srbiji - srbsko gledališče Malo pozorište Duško Radović iz Beograda.



Mini teater sodeluje v več evropskih projektih, ki jih sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Današnja lutkovna predstava v izvedbi ansambla MP Duško Radović, Prugasti mačak i gospođica lasta (Progasti maček in gospodična lastovica) režiserja Atile Antala, v srbskem jeziku, bo uprizorjena v okviru mednarodnega evropskega projekta »Puppet Nomad Academy 2«, ki ga sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Vstop na predstavo je brezplačen.

V projektu »Puppet Nomad Academy 2« poleg Slovenije in Srbije sodelujejo še gledališča, ustanove in posamezniki iz Madžarske, Slovaške, Češke, Estonije, Hrvaške, Belgije, Armenije in Beorusije. Projekt je potekal v vseh državah od 1. maja 2011 in se bo zaključil 28. aprila 2012 z gostovanjem beloruskega Državnega lutkovnega gledališča iz Bresta, ki bo v Ljubljani gostovalo z lutkovno predstavo Pekarna Mišmaš Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla, ki bo ves mesec april ustvarjal z igralskim ansamblom v Brestu.

V okviru projekta sodeluje več kot 100 umetnikov, ki so sodelovali na številnih skupnih projektih od priprav novih predstav do ustvarjalnih delavnic, razstav, predavanj in gostovanj po vseh 10 državah, ki so vključene v projekt Puppet Nomad Academy 2, ki ga vodi Mini teater. S 1. majem 2012 pa se začenja nov dvoletni projekt »Puppet Nomad Academy 3«, v okviru katerega Mini teater nadaljuje z uspešnim sodelovanjem evropskih umetnikov.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gostovanje-priznanega-gledalisca-malo-pozoriste-dusko-radovic-iz-beograda-v-mini-teatru