Ljubljanska Drama na gostovanje v Kolumbijo

Avtor: STA

Ansambel SNG Drama Ljubljana bo danes, 26. marca, odpotoval na gostovanje v Kolumbijo. V sklopu 13. ibero-ameriškega gledališkega festivala v Bogoti bodo ljubljanski gledališčniki šestkrat uprizorili predstavo Ernsta Lubitscha Ko sem bil mrtev v režiji Diega de Bree, so potrdili v ljubljanski Drami.


foto Peter Uhan

Predstava Ko sem bil mrtev je nastala po istoimenski filmski burleski nemškega režiserja Ernsta Lubitscha iz leta 1916. Zasnovana je na motivu moža, ki napove svojo smrt, potem pa izgine in se ponovno pojavi z lažno identiteto. Predstava je na Dnevih komedije 2011 prejela naziv žlahtne komedije, de Brea pa je bil razglašen za žlahtnega režiserja. V njej igrajo Alojz Svete, Janez Škof, Jernej Šugman in Boris Mihalj.

Festival, ki v Bogoti poteka med 24. marcem in 8. aprilom, velja za eno največjih gledaliških srečanj na svetu, saj na njem sodeluje več kot 2000 umetnikov iz 30 držav. V 24 letih obstoja ga je obiskalo več kot 2,5 milijona ljubiteljev gledališča. Iz Slovenije sta se festivala doslej udeležila Slovensko mladinsko gledališče iz Ljubljane in mariborska Drama. Posebna država v gosteh letošnje izdaje je Romunija.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ljubljanska-drama-na-gostovanje-v-kolumbijo