Slovensko mladinsko gledališče s Fragile! v Skopju

Avtor: SMG

V Skopju se je začel 33. mednarodni gledališki festival MOT, ki ga od 19. do 26. septembra 2009 pripravlja Mladinski kulturni center. Prireditelji festivala pravijo, da gre za “revolucionarne in pogumne estetike, v katerih je zapisano bistvo sodobnega gledališča”.

Rdeča nit letošnjega festivala je gledališče kot “vaše ogledalo”, se pravi kot refleksija družbe in posameznika. Na festivalu bo letos petnajst predstav iz Slovenije, Avstrije, Romunije, Bolgarije, Srbije, Švice, Črne gore, Francije, Makedonije in s Hrvaške.

Slovensko Mladinsko gledališče bo v ponedeljek, 21. septembra 2009, odigralo predstavo Fragile! po drami Tene Štivičić in v režiji Matjaža Pograjca. Predstava Fragile! se je ravno vrnila z gostovanja na Poljskem, kjer je v sredo, 16. septembra 2009, navdušila polno dvorano na mednarodnem gledališkem festivalu Demoludy v Olsztynu. Po povratku iz Skopja ekipa predstave Fragile! že pripravlja kovčke za 18-dnevno turnejo po švedskih mestih. Ta pretresljiva in inovativno zrežirana drama o vzhodoevropskih emigrantih v Londonu postaja  prava evropska mednarodna uspešnica, saj je iskanje identitete posameznika ali skupine v novem okolju, ki ni njegov dom, očitno globalna tema, ki jo občinstvo sprejme za svojo prav na vseh koncih sveta.

 

 

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovensko-mladinsko-gledali%C5%A1%C4%8De-s-fragile-v-skopju