Premiera klovnovske komedije Maje Dekleva Lapajne Moja nit je rdeča

Avtor: STA

V dvorani Duše Počkaj v Cankarjevem domu je bila včeraj premierno uprizorjena predstava Moja nit je rdeča v režiji Maje Dekleva Lapajne. Predstavo, ki je nastala v koprodukciji DRGI in Cankarjevega doma, so označili za "iskreno neotesano komedijo za odrasle". V monokomediji klovneso igra Eva Š. Maurer.


foto Ivian Kan Mujezinović

Sodobna klovnska predstava vabi gledalca v svet doživetij in odnosov, ki se jim v vsakdanjem življenju ne more predati. S pomočjo rdečega nosa - "najmanjše maske na svetu" se Maurerjeva potopi v fantazije različnih ženskih vlog. Zgodbe devetih različnih junakinj so uprizorjene skozi prizmo humorja in parodije.

Klovnesa je med drugim tako zagrizena vohunka, kičasta patriotka, nevesta brez ženina, noseča baletka ali osamljena gospa pred menopavzo. Rdečo nit sooblikuje občinstvo, ki je vključeno v predstavo.

Režiserka Maja Dekleva Lapajne je ustvarila kolaž odrskih žanrov, ki ga v predstavi dopolnjujeta kostumografija Jane Čoh in scenografija Tomaža Lapajneta Dekleve. S pevskimi vložki in koreografijami se gledališko delo občasno prevesi v koncertni dogodek, kabaret, baletno predstavo ali celo burlesko.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/premiera-klovnovske-komedije-maje-dekleva-lapajne-moja-nit-je-rdeca