Podpora predlogu odložilnega veta ter protest proti ukinjanju in združevanju samostojnega Ministrstva za kulturo

Avtor: Društvo Asociacija

V Asociaciji, društvu nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju umetnosti in kulture, se pridružujemo predlogu interesne skupine negospodarskih dejavnosti Državnega sveta, ki nasprotuje ukinjanju samostojnega Ministrstva za kulturo oziroma pridruževanju Ministrstva za kulturo k novemu Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, kot predvideva Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o Vladi RS, sprejet 26. 1. 2012.


Strinjamo se z obrazložitvijo, podano v predlogu odložilnega veta, zato na vse svetnike Državnega sveta apeliramo, da predlog in obrazložitev obravnavajo z vso resnostjo ter predlog odložilnega veta podpro, saj je bila odločitev o združevanju ministrstev sprejeta brez ustrezne demokratične razprave, v kateri bi sodelovali predstavniki civilne družbe.

Društvo Asociacija nasprotuje Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o Vladi RS, saj ni jasno, kako in če sploh naj bi združevanje ministrstev poleg varčevanja z javnimi sredstvi imelo pozitivne učinke na nedvomno prepotrebno reorganizacijo Ministrstva za kulturo, saj Slovenija nedvomno potrebuje modernizacijo obstoječega kulturnopolitičnega modela v celoti.

Društvo Asociacija meni, da potrebujemo Ministrstvo za kulturo kot samostojen resor tudi v novi vladi, saj:


Društvo Asociacija se pridružuje tudi vsem ostalim interesnim skupinam, institucijam ter posameznikom, ki so se do sedaj javno zavzeli proti ukinjanju samostojnega Ministrstva za kulturo.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/podpora-predlogu-odlozilnega-veta-ter-protest-proti-ukinjanju-in-zdruzevanju-samostojnega-ministrstva-za-kulturo