Škuc: razpis za sodelovanje na več umetniških področjih

Avtor: STA

Društvo Škuc je objavilo razpis za ustvarjalce, ki bi sodelovali pri projektih Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji ter pri ustvarjalnih delavnicah za otroke in mlade. Pomembna dejavnika pri izboru sodelujočih bosta tehnična izvedljivost projekta in umeščenost prostora v staro mestno jedro. Rok za oddajo prijav je 30. marec.


Prijave naj zainteresirani pošljejo na naslov: Društvo Škuc, Stari trg 21, Ljubljana ali na elektronski naslov društva.

Prijave naj vsebujejo kratko predstavitev avtorja ali avtorske skupine, predstavitev dela ter avdio, video in slikovni material. Avtorji naj poleg predloga dela oziroma vsebine delavnic, navedejo tudi trajanje in priporočljivo starost udeležencev.

Izmed prejetih prijav bo komisija z vsakega razpisanega področja izbrala šest umetnikov oziroma skupin. Prvi trije v vsaki kategoriji bodo tudi nagrajeni. Po trije umetniki ali skupine z obeh področij pa se bodo predstavili v okviru festivala Živa književnost, ki poteka junija pred Galerijo Škuc. Izbranim avtorjem bo Škuc omogočil tudi nadaljnje sodelovanje in pomoč pri promociji, so sporočili iz društva Škuc.

Cikel koncertov Muzika na Starem trgu poleg že uveljavljenih skupin vključuje tudi mlajše izvajalce različnih glasbenih zvrsti, kot so klasika, jazz, ambientalna, sodobna improvizirana in etno glasba. V okviru cikla želi Škuc predstaviti nove, nekomercialne in še neuveljavljene ustvarjalce. Namen cikla je obenem predstaviti raznolik program različnih glasbenih zvrsti ter zanimivih in inovativnih pristopov. Koncertni cikel koncertov poteka skozi leto v Galeriji Škuc, julija pa pred galerijo.

Teater v galeriji je gledališki festival, ki predstavlja aktualno gledališko produkcijo za otroke in odrasle. Letos ga bodo organizirali že deseto leto zapored. Festival bo potekal julija na malem odru pred Galerijo Škuc, zahtevnejše predstave pa v prostorih galerije. Škuc si želi, da bi v okviru tega cikla predstavili nova dramska dela, dela mladih neuveljavljenih dramskih ustvarjalcev, ki lahko vključujejo otroške predstave, ulično gledališče, performans, body art in inovativne kombinacije gledališča z drugimi umetnostnimi zvrstmi.

Program Škuca vključuje tudi različne ustvarjalno-izobraževalne delavnice za otroke (Škucove packarije) in mlade (Ustvarjalni ponedeljki). Tokrat k sodelovanju vabijo ustvarjalce z različnih področij - likovno, glasbeno, gledališko, literatura in sodobni mediji. Pri izbiri bo pomembno vlogo odigrala inovativnost vsebin in pristopov.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/skuc-razpis-za-sodelovanje-na-vec-umetniskih-podrocjih