Glej, vabilo na avdicijo!

Avtor: Gledališče Glej

Gledališče Glej (Slovenija), mednarodna mreža DNA in Granhøj Dans (Danska) vabijo moške igralce/gibalce/plesalce/pevce na avdicijo in delavnico v Pragi (Češka). Rok prijave je 10. januar.



Gledališče Glej, mreža DNA in Granhøj Dans (Danska) za mednarodno koprodukcijsko predstavo z naslovom Men & Mahler v režiji in koreografiji Palle Granhøja iščejo (tokrat zgolj) moške:
- plesalce oz. gibalce,
- plesalce s posluhom za petje,
- plesalce, ki znajo igrati glasbilo in
- pevce, ki znajo plesati.

Avdicija in delavnica, ki jo bo vodil koreograf in režiser predstave, Palle Granhøj, bo potekala 28. in 29. januarja 2012 v Pragi.  Odhod iz Ljubljane bo predvidoma 27. januarja 2012, vrnitev pa 30. januarja v zgodnjih jutranjih urah. Na delavnici bo Palle Granhøj predstavil tehniko obstrukcije, ki jo je razvil v 90. letih in jo uporablja pri svojem ustvarjanju. Delavnica v Pragi bo hkrati tudi zadnja od treh avdicij (prva je bila v Budimpešti, druga pa bo prav tako januarja v Vilni v Litvi) za nastopajoče v mednarodni koprodukcijski predstavi Men & Mahler.

Vaje za predstavo bodo potekale na Danskem in v Ljubljani. Najprej bodo vaje med 13. februarjem in 16. marcem 2012 potekale v Granhøj Dans v Aarhusu na Danskem, nato pa še maja in v začetku junija 2012 v Ljubljani, kjer bo junija 2012 tudi slovenska premiera predstave Men & Mahler. Med 26. avgustom in 9. septembrom 2012 bo predstava doživela svojo dansko premiero v Aarhusu, ki ji bo sledilo dvotedensko uprizarjanje predstave na Danskem. Predstava Men & Mahler bo leta 2012 predvidoma gostovala tudi na festivalih partnerjev mednarodne mreže DNA kot so: L1danceFest (Budimpešta), PLaRTFORMA (Kleipeda), Small Inventory (Praga) idr.

Delavnica in avdicija v Pragi bo potekala v angleškem jeziku. Rezultati avdicije bodo objavljeni 1. februarja 2012. Stroške prevoza in nastanitve v Pragi za prijavljene udeležence iz Slovenije krije Gledališče Glej. Dvodnevna delavnica je brezplačna. Pohiti s prijavo, pošlji CV, število mest je omejeno!

Informacije in prijave: info@glej.si
Rok prijave: 10. januar 2012


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/glej-vabilo-na-avdicijo