V Stari mestni elektrarni Miting resnice Vie Negative

Avtor: STA

Po premieri na festivalu ZadarSnova je predstava Vie Negative Miting resnice na sporedu danes v Stari mestni elektrarni. Performans-koncert, ki je nastal po zamisli hrvaškega performerja Borisa Kadina in režiserja Bojana Jablanovca, je retrospektiva politične in ideološke dediščine iz obdelav standardov hrvaške glasbene estrade.


foto Arhiv Bunker

Kadin se na odru poigrava s skladbami, kot so "Vjeruj u ljubav", "Gdje Dunav ljubi nebo" in "Da te ne volim". V vlogi pevca in zabavljača občinstvo v imenu vseh ovc na našem planetu poziva k enotnosti v resnici, ki je ena sama in absolutna, so sporočili iz društva za sodobne scenske umetnosti Via Negativa.

Performans Miting resnice je nastal v sklopu serije performansov Via Nova 2011. Po avgustovski premieri v Zadru so ga kritiki označili kot najbolj zabaven in duhovit performans festivala. "Boris Kadin v stilu predvolilnega shoda in v ritmičnem pospeševanju od dalmatinskega šansona do rocka prinaša politična sporočila, ki so med drugim kreirala tudi prvo desetletje 21. stoletja," je zapisala Nives Rogoznica.

Kadin je vsestranski in mednarodno zelo aktiven scenski ustvarjalec in performer iz Dubrovnika. V svojih samostojnih projektih pogosto radikalizira položaj scenskega umetnika. Pri projektih Vie Negative sodeluje od leta 2007. Priredbe skladb, ki so jih uporabili v predstavi, podpisujeta Vedran in Marin Supičić, za računalniško obdelavo in oblikovanje zvoka pa je poskrbel Tomaž Grom.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-stari-mestni-elektrarni-miting-resnice-vie-negative