Dnevnik, srijeda 24.12.2008

Avtor: Igor Golub

Srijeda, 24.12.2008. Badnjak. Iza nas dva dana proba. Pečuh. Leo Kulaš i razgovor o kostimima. Rastanak na šest dana. Stalno razmišljam o Woyzecku. Noćas sam se probudio u pola četiri ujutro (prokleti luk kojeg sam jeo na tulumu), pa sam intenzivno mislio o predstavi. Istovremeno mi je u glavi svirala ''10$ Bill'' od Cop Shoot Cop


Igor Golub

Razmišljao sam kako je Samo rekao da Woyzeck predosjeća, njegovi citati iz Biblije su slutnje. To su njegovi izleti s onu stranu. No, on je u duši dobar čovjek. Treba što prije naučiti tekst, jer me živcira da ga na probi tražim po glavi i papirima pa ne mogu te rečenice izgovoriti normalno, woyzeckovski. Došao je Mladen i brzo smo sklopili naše scene tako da smo svi bili zadovoljni. Sviđa mi se ideja o Andresu kao nezainteresiranom tipu. To daje i meni i njemu širinu da što bolje napravimo likove. Scena s Draškom se također razvija, polako slažemo i bit će luda do boli. Satnik, kapetan, Woyzeck! Nedostaje rekvizita. S njom ćemo krenuti u zanimljive predjele glumačke mašte, strpljivosti i preciznosti. Kakva mješavina! Iz toga se svašta može izroditi.

Da, prva scena s Marie. Sigurni smo u tekst. Oko nas se već polako pali nekakvo svijetlo. Zvižduci, pogledi, šutnja, uzdasi, dodiri, okreti, odlasci, ostanci. Sve to naviješta da se nešto rađa.

Dolazi Božić! 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/dnevnik-srijeda-24-12-2008