Nepozaben december v Mini teatru

Avtor: Mini teater

Pred nami je december in prazničnemu vzdušju primerno je svoj program pripravil tudi Mini teater. Čaka nas nov mesec z zbranimi predstavamza odraslo občinstvo ter za otroke in mladino, poleg predstav v dvorani Bernard-Marie Koltès na Križevniški 1 tudi tiste na Ljubljanskem gradu.


Sapramišja sreča / foto Miha Fras

Dan odprtih vrat z brezplačno predstavo Svetlane Makarovič
Na dan Prešernovega rojstva, 3. decembra, ko številne kulturne ustanove odpirajo svoja vrata, se bodo najmlajši, malo večji in tudi odrasli ob pravljičnih likih predstave »Sapramiška 2 - Sapramišja sreča« na popoldanski predstavi ob 17. uri spomnili na tisto, kar je v življenju najpomembnejše. Tudi letos na dan odprtih vrat vstopnine v Mini teatru ne bo, Svetlana Makarovič pa se z nadaljevanjem ene svojih največjih uspešnic na oder dvorane Bernard-Marie Koltès na Križevniški 1 vrne v 9. in 10. decembra ter 20. decembra ob 17. uri, na posebni »sapramišji« predstavi, ko bo otroke obiskal tudi dedek Mraz.

Štiri izbrane otroške predstave z obdarovanjem dedka Mraza
V mesecu decembru bo dedek Mraz otroke v Mini teatru z obiskom in darilci razveselil na kar štirih izbranih predstavah. Poleg »Sapramišje sreče« 20. decembra popoldne na Križevniški 1, se bo dedek Mraz ustavil tudi v dvorani Mini teatra na Ljubljanskem gradu - 4. in 17. decembra po lutkovni predstavi »Zmaj in princeske«, ki bo premierno uprizorjena že 2. 12. ob 10. uri in 18. decembra, ko bo najmlajše presenetil po duhoviti in prisrčni preobleki znane pravljice v lutkovni predstavi »Obuti maček«. Najmlajše pa bo dedek Mraz obiskal tudi po znani Grimmovi pravljici »Volk in kozlički«, prvo sredo v decembru ob 16. uri. Očetje in mame, babice in dedki, tete in strici ter ostali spremljevalci zato vljudno vabljeni, da pripravite darilca za otroke, vnuke ali nečke in jih letos decembra razveselite malo drugače. Podarite jim odlično predstavo, za nepozaben in čudovit dan, praznično vzdušje, presenečenje ter otroško veselje pa bo poskrbel še dedek Mraz!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nepozaben-december-v-mini-teatru