Nevenka Koprivšek je postala francoska vitezinja reda umetnosti in leposlovja

Avtor: Bunker

V sredo, 19.10.2011, je francoska veleposlanica v Sloveniji, nj. ekscelenca Nicole Michelangeli, v imenu francoskega Ministrstva za kulturo in komunikacije, Nevenki Koprivšek, direktorici zavoda Bunker Ljubljana, podelila častni naziv Vitezinja reda umetnosti in leposlovja.


foto Urška Boljkovac

Nevenka je študirala na šoli »Ecole Jacques Lecoq« in se s francosko umetnostjo in kulturo izjemno povezala že kot mladenka. Njene izkušnje in poznanstva so skozi leta rojevala nove mreže povezav in možnosti razvijanja projektov tudi skupaj s francoskimi partnerji – umetniki in organizacijami.

V zavodu Bunker so ustvarili štirinajst mednarodnih festivalov Mladi levi, na katerih so med drugim gostili mnogo eminentnih francoskih umetnikov, ustvarjali mednarodne koprodukcije, skupaj s francoskimi partnerji pa so tudi vstopali v različne mednarodne povezave in spoznavali druge kulturne prostore. Skozi mednarodno mrežo Balkan Express, ki so jo pričeli skupaj s francoskimi partnerji Relais Culture Europe in mnogimi drugimi partnerskimi organizacijami iz balkanske regije, so se povezali z balkanskim umetniškim prostorom, ustvarjalci in kulturnimi operaterji ter z njimi skozi čas razpirali prostore umetniškega izraza v regiji. Skupaj s francoskimi partnerji so tudi ustanovili mednarodno mrežo Sostenuto, mrežo Danse Bassin Mediterraneean in Fond Roberto Cimmeta, preko katerih so lahko spoznavali in delovali v širšem mediteranskem prostoru, od koder so v Slovenijo povabili mnogo zanimivih umetnikov in predstav, mediteranske dežele pa so obiskali tudi številni slovenski umetniki in tam predstavili svoj umetniški izraz.

V zavodu Bunker so ponosni na častno priznanje, saj ga čutijo tudi kot priznanje delu celotnega zavoda Bunker, še posebej pa seveda iniciativnosti, umetniški senzibilnosti in podjetnosti direktorice Nevenke Koprivšek.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nevenka-koprivsek-je-postala-francoska-vitezinja-reda-umetnosti-in-leposlovja