Danes na programu 46. Festivala Borštnikovo srečanje

Avtor: FBS

Izkoristite še zadnje dni Borštnikovega srečanja in se nam pridružite danes, 21. 10. 2011, na naslednjih prireditvah:


Hudič babji / Foto Miha Fras

Mednarodna delavnica: Umetniški festivali in stalno delujoče kulturne organizacije (ob 10:00, Rektorat Univerze v Mariboru, dvorana Antona Trstenjaka)

Pogovor o uprizoritvi Zlati zmaj (ob 11:00, Vetrinjski dvor) 

Pogovor o uprizoritvi Mačka na vroči pločevinasti strehi (ob 11:45, Vetrinjski dvor)

Umetniško društvo Osum
Marija Antoinetta (ob 18.00, Lutkovno gledališče Maribor)

Kdo je bila in kdo je danes Marija Antoinetta? Soočenje z njo razgalja njeno podobo, osebne stiske, dejanja ... Na videz se je vse spremenilo, v resnici nič. Marija Antoinetta je živela v času revolucije, različnih ideologij, ko sistem ni mogel akumulirati samega sebe. Mar tudi mi danes potrebujemo revolucijo?

K. SchönherrHudič babji (ob 19.30, Velika dvorana – tribuna)

Hiška blizu meje. Samotna. V njej biva na videz skromni zakonski par. V resnici pretkan in zvit. Skriven zaklad. Graničar dobi od nadrejenih ukaz, da naj zapelje žensko in izve, kje je slednji. Mož nagovarja žensko v nasprotno: naj ukroti graničarja s svojo privlačnostjo. Kako se bo končala njihova usoda? Bo vse prestopilo meje? Ali se ne bo zgodilo nič?

Gregor StrnišaŽabe (ob 20.00, AGRFT Ljubljana)

Sodobni Lazar je človek, ki ima vse, a je kronično nesrečen nezadovoljen. Sodobna družba nam rada daje občutek, da smo preskrbljeni, hkrati pa smo postali sužnji svoje odvisnosti od udobja. Življenje postaja vedno bolj fiktivno. Smo prišli do tega, da se znebimo življenja?

I. CankarPohujšanje v dolini šentflorjanski (ob 21.00, Stara dvorana)

Danes smo že prekoračili stoletnico nastanka Cankarjevega Pohujšanja. Vito Taufer Cankarjevo "največjo hudobijo” o vrlih domoljubih šentflorjanskih, pretresenih nad "pohujšanjem”, ki se je "prikradlo”, utelešeno v nekdaj umetniku, zdaj razbojniku Petru in njegovi muzi Jacinti, na oder postavlja po eni strani realistično, po drugi strani pa poskrbi za odločilen odmik ...

B. BrechtGramofon (ob 21.00, Mali oder)

Dogodek je igra med besedo in glasbo, govorom in petjem, subtilnim in grobim, direktnim in prikritim. "Ganljiv je ta kos lesa, v temnih trenutkih življenja.”


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-programu-46-festivala-borstnikovo-srecanje-5